Rájátszásban a VSK kosarasai

Apró léptekkel, de biztosan halad előre a Nagyváradi Városi Sportklub (VSK) férfi kosárlabdacsapata, amely sorozatban harmadszor jutott be az országos bajnokság rájátszásába. Előbb a nyolcadik, majd a hatodik, az idén pedig már az ötödik helyen zárta az élvonal alapszakaszát a váradi együttes.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Sokan remélték, ám igazán senki sem gondolta komolyan, hogy a VSK-nak sikerül előkelőbb helyen bejutnia a rájátszásba, mint azt a 2010–2011-es idényben tette. A váradi kosárlabdázók azonban igencsak kitettek magukért, s a papírformát felborítva, magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé az utóbbi két évtized legkiegyensúlyozottabb bajnokságában. Cristian Achim edző csapata sokáig dobogós helyen állt a rangsorban, majd a visszavágók felénél lejjebb csúszott a tabellán, ám végül csak hajszálnyival maradt le a negyedik helyről. A legjobb nyolc közé kerülés már négy fordulóval az alapszakasz vége előtt biztossá vált, a 20 győzelemből és nyolc vereségből álló mérleg önmagáért beszél, miképpen a sorozatban megszerzett nyolc győzelem is több mint figyelemre méltó.
„Az idény elején mindenki többet várt a csapattól, mint a tavalyi hatodik hely, figyelmen kívül hagyva, hogy ellenfeleink többsége nálunk sokkal jobban megerősödött. Számomra már az is siker lett volna, ha egyáltalán bejutunk a legjobb nyolc közé, azonban a bajnokság alatt megbizonyosodtam róla, hogy a legkiegyensúlyozottabb csapatunk van. Idén már nem volt olyan mérkőzés, amelyen leírhattak volna minket, még a vesztes csaták többségében is szinte végig partiban voltunk. Ez mindenképpen fontos siker számomra, az pedig, ha a legjobb négy között zártuk volna az alapszakaszt, szenzációszámba ment volna” – értékelte az évad első felét a váradi csapat edzője, Cristian Achim.
A csapat jó teljesítménye a szurkolók számának gyors növekedésével járt, a VSK tavaszi mérkőzésein már megteltek az Antonio Alexe Sportcsarnok lelátói, ráadásul a hangulatra sem lehetett panasz. Az ötödik hely megfelel az elvárásoknak, bár az utolsó fordulóban hajszálon múlott csak, hogy a szebeniek nem segítették a legjobb négy közé a váradiakat.
A rájátszásban a sokszoros bajnok, a legutóbbi idényben pedig ezüstérmet szerzett Ploiești-i Asesoft lesz a VSK ellenfele. Az első két találkozót Prahova megyében rendezték április 11-én és 12-én, a következő két összecsapásra Váradon kerül sor. Az első csata árpilis 18-án, szerdán lesz, s ha valamelyik fél nem tesz szert három győzelemre, akkor a negyedik mérkőzést egy napra rá tartják ugyanott. Ha szükség lesz a mindent eldöntő ötödik találkozóra, azt árpilis 22-én, az Asesoft otthonában rendezik.
Hajdu Attila