Élesdi elsősök rendhagyó órái

„Másféle iskolába” járt húsvét előtt – tanügy-minisztériumi rendelet alapján – az élesdi Constantin Şerban Nyolcosztályos Iskola maroknyi elsős csapata is, és nagyon élvezte tanítója és a szülők által összeállított programot.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az interaktív foglalkozások sorát fogápolási tanácsadás nyitotta, Ioana Menz doktornő bemutatót is tartott a helyes fogmosásról. Tordai Tibor állatorvos az állatok gyógyításának világába kalauzolta el a magyar elsősöket. Bemutatta rendelőjét, és türelemmel válaszolt a gyerekek kérdéseire a házi kedvenceikkel kapcsolatban. A műtőbe is bekukkanthattak, belenézhettek a mikroszkópba, az oltás fontosságáról kaptak tájékoztatás, és a kutyacsontváz alkotóelemeivel is megismerkedhettek egy képről. A következő napon a növények világában járta Egri Zoltán kertészmérnök vezetésével. Megvizsgáltak egy paradicsompalántát, megtanulták fejlődési szakaszait s hogy miként ápolják a növényeket. A vetőmagok sokszínűsége ámulatba ejtette a diákokat.
Csütörtökön a IV. Lugosi Mihály Nemzetközi Szépolvasóverseny döntője hozta lázba a kisdiákokat, az elsősöket és a többi évfolyamra járó magyar elemistákat egyaránt. A versenyzők sok ajándékot, okleveleket, finom ebédet kaptak, és felejthetetlen emlékekkel tértek haza. Az „iskolatáska nélküli hét” zárónapján a szülőket is bevonva, csapatok versenyében mérték össze a rendhagyó tanórákon szerzett tudásukat.

Ciavoiné Létai Andrea Hajnalka alsós tanárnő