Civil nap Árpádon

Helyi civil ifjúsági kezdeményezésre sportnapot tartottak múlt szombaton a Nagyszalonta melletti Árpádon. A torna helyszínéül pedig a település szimbólumává vált Beöthy-kastély kertjét választották. A hatalmas fák által övezett nagy futballpályán a környékbeli fiatalok és fiatalos korosodók rúgták a bőrt délelőttől délutánig.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Helyi civil ifjúsági kezdeményezésre sportnapot tartottak múlt szombaton a Nagyszalonta melletti Árpádon. A torna helyszínéül pedig a település szimbólumává vált Beöthy-kastély kertjét választották. A hatalmas fák által övezett nagy futballpályán a környékbeli fiatalok és fiatalos korosodók rúgták a bőrt délelőttől délutánig. A rendezvény célja az volt, hogy megmozgassák az embereket, a futballkedvelőknek lehetőségük adódjon kedvenc sportjuknak hódolni, miközben a szabadban, a friss levegőn vannak – nem mellesleg festői szépségű környezetben. A szervezők a játékosok jóllakatásáról is gondoskodtak, a felújítás alatt álló kastélyépület árnyékában már kora délután rotyogni kezdett az illatos bográcsgulyás, amit a minibajnokság végén jó étvággyal fogyasztottak el. A focikupát egyébként a nagyszalontai MIDESZ Szivacsok fantázianevű csapata nyerte meg.
Árpádról manapság viszonylag keveset hallani, ám azt érdemes megjegyezni, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot követően éppen e település határában fogták el a nagyváradi, illetve biharsályi születésű Szacsvay Imrét, a Debreceni Országgyűlés jegyzőjét, akit később halálra ítéltek, mert kézjegyével ellátta a Függetlenségi Nyilatkozatot.