Új tanácselnök és tanácsos a megyénél

Elveszítette megyei tanácselnöki beosztását Radu Ţîrle azzal, hogy a Demokrata–Liberális Párt színeiben jelöltette magát ugyanerre a tisztségre a június 10-én esedékes helyhatósági választáson. Négy évvel ezelőtt ugyanis a Nemzeti Liberális Párt jelöltjeként nyerte meg a voksolást, és a törvény kimondja, hogy a pártját elhagyó vagy más színekben újra induló választott önkormányzati tisztségviselő, legyen az tanácstag vagy polgármester, alpolgármester, elveszti a posztját.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Ţîrle tehát visszatért a narancssárgákhoz, akiket négy éve hagyott faképnél, bár hivatalosan nem lépett ki a liberális alakulatból. A szociáldemokratákkal és a konzervatívokkal szövetségre lépett párttársai a kormánybiztost kérték, hogy nyilvánítsa betöltetlennek a tanácselnöki tisztséget, de erre végül nem került sor, mert Ţîrle lemondott május elsején. A megyei tanács két napra rá rendkívüli ülésen határozta el, hogy a két alelnök közül ki lássa el a továbbiakban az elnöki teendőket.
Az RMDSZ-es Kiss Sándor bejelentette, hogy a Szövetség frakciója úgy véli, ha már a választók négy éve egy liberálist bíztak meg ezzel a feladattal, maradjon meg ez a politikai felállás az új döntéshozó testület megalakulásáig. Ennek megfelelően a titkos szavazáson 22–5 arányban Dumitru Voloşeniucra esett a választás. Ugyanezen az ülésen tudomásul vette a döntéshozó testület, hogy Oláh Sándor is megvált tanácsosi tisztségétől, mert függetlenként indul az önkormányzati választáson. Helyére az RMDSZ-listáján következő Csengeri Csongor Antal került. Az érmihályfalvi iskolaigazgató le is tette a hivatali esküt.