Néptáncgála Nagyszalontán

Tíz évvel ezelőtt néptáncoktatási mozgalom indult Bihar megyében a Szeged Táncegyüttes akkori vezetőjének, Nagy Albertnek a közreműködésével.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Bihari Tulipán címmel meghirdetett mozgalom azóta is töretlen sikernek örvend, a néptánccsoportok minden év májusában számot adnak az elsajátított tudásról egy-egy rangos turné keretében. A Bihar megyei néptáncosok idei turnéja az elmúlt hét végén zajlott le, ennek keretében Nagyszalonta néptáncosai is bemutatták, milyen új lépéseket, figurákat tanultak az elmúlt hónapokban. A rendezvénysorozatban négy település, Magyarremete, Mezőtelegd, Margitta és Nagyszalonta néptáncosai léptek fel, összesen mintegy 150 fiatal. Az együttesek először Belényes városában léptek színpadra, majd Nagyvárad következett a várbeli majális alatt, azután Margittán mutatkoztak be a táncos lábú ifjak és leányok, végül pedig Nagyszalontán tartották meg a turné záró gáláját.
A szalontai előadáson kalocsai, dunántúli és délalföldi táncokkal nyűgözték le a közönséget a fiatalok, akik nagyszerű teljesítményük elismeréseként óriási vastapsot kaptak.