Svájci hangulat Élesden

A Művészetek Menedzsmentjéért Egyesület (AMA) által kezdeményezett, A világ a te iskoládban elnevezésű projektbe bekapcsolódott az élesdi Constantin Şerban Nyolcosztályos Iskola is Svájc a mi iskolánkban című projektjével.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A részt vevő közel 1400 diák és a pedagógusok piros-fehérbe öltöztek, svájci kultúrával, ételekkel, zenével, tánccal ismerkedtek. A többnapos rendezvényt az élesdi Holcim cementgyár is támogatta, s annak svájci igazgatója, Roman Menz is készségesen válaszolt a diákok kérdéseire.
Ciavoiné Létai Andrea Hajnalka tanárnőtől, az elsősök hetének szervezőjétől megtudtuk, hogy az I. E osztályosok II-os és IV-es társaikkal meghallgatták Árva Katalin és Józsa Ferenc előadását Svájcról, a hallottak alapján plakátokat készítettek, könyvkiállítást rendeztek be, dekorálták az osztálytermet, hogy felidézzék Tell Vilmos világát. Közben svájci népmesékkel és Csukás István fordította versekkel ismerkedtek. Felkerestek egy helyi pénzintézetet is, hiszen köztudott, Svájc a bankok országa is. A svájci órák pontossága is világszerte közismert, ezért az elsősök ellátogatta Kálmán László órásmester műhelyébe. A csokoládéjáról is híres az alpesi ország, ennek a finomságnak a készítésével is megpróbálkoztak a kicsik Jakab Katalin nyugdíjas tanítónő konyhájában.
A rendhagyó foglalkozások legjobbjait jutalmazta is a kezdeményező egyesület; többek között Magyari Ferenc lovagi ruhájáért érmet, Varga Strugurel pedig rajzáért ajándékcsomagot kapott.