Túl vannak a harmincötezren

Akárcsak tavaly a 25 ezrediket, a napokban felköszöntötték az RMDSZ Bihar megyei szervezetének székhelyén működő információs irodában azt a honfitársunkat, akinek harmincötezredikként segítettek a magyar állampolgárság igénylésében.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Dobi Istvánnak a megyei ügyvezető elnök, Szabó Ödön adta át az emléklapot és egy albumot megyénk nevezetességeiről.
Mint ismert, más szervezet pénzt kér mind a fordításokért, mind a fényképek elkészítéséért, ám az érdekképviselet átvállalta ezt a fejenként nagyjából 55 lejes költséget, így már megközelítőleg kétmillió lejes kiadástól kímélte meg a könnyített honosítási eljárásért folyamodókat. Szabó Ödön külön megköszönte a fordítók – Boros József, Bradács Aliz, Lantos Tibor, Szallós Nándor – munkáját, akik jelképes összegért, szintén az RMDSZ juttatásából, vállalták a feladatot.
Dobi István is elismeréssel szólt az ügyintézők hozzáértéséről, szakértelméről, akik segítségével összeállították az ő és neje, illetve unokájuk igénylési dossziéját, amit a irodában kapott tájékoztatás alapján Debrecenben fognak benyújtani. Vidéken is működnek a tájékoztató irodák, a legtöbb dossziét Nagyszalontán állították össze, és az ügyintézés további menetéről is tájékoztatást adnak a munkatársak – tette hozzá az ügyvezető elnök.