Élesdi táncosok vendégségben

A magyarországi Bocskaikert Jövőjéért és Felemelkedéséért Alapítvány VIII. alkalommal szervezett hagyományőrző rendezvényt Szent Iván napja tiszteletére.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Kondor Istvánné főszervező vezette csapat együttműködési megállapodással hivatalosított jó kapcsolatot ápol az élesdi Castrum Egyesülettel, így ez utóbbinak köszönhetően az élesdi Rezeda tánccsoport is meghívást kapott a június 22–24. közötti fesztivál nyitónapjára.
A táncosokat Hübner Mária, a Castrum Egyesület elnöke, Ciavoiné Létai Andrea Hajnalka alelnök és Hübner Piroska nyugdíjas pedagógus kísérte el. Két pár képviselte a Rezedát a Tasó László országgyűlési képviselő fővédnökségét élvező rendezvényen, amelyen fellépett a nagykárolyi Rekettye, a Debreceni Népi Együttes, a komádi Körös-Körül, a hajdúhadházi Torzsás, a nyíracsádi Eördög Fogó és a házigazda Bokréta is. A Kovács Annabella–Salka Norbert és Bobovszki Timea–Magyari Tamás páros elbűvölte szép számú közönségét, kalotaszegi és mezőségi táncrendjükkel pedig kivívták a többi tánccsoport tiszteletét és elismerését.
A hagyományőrző rendezvényt népi mesterségek, táncok és viseletek bemutatása, a „mosolybirodalom” tevékenységei, a harcászati, fegyverzettechnikai, közelharci bemutatók, jelmezes felvonulás, jövendölés, parázson járás, főzőverseny és sztárvendégek fellépése színesítette – tájékoztatta lapunkat Ciavoiné Létai Andrea Hajnalka alsós tanárnő.

A Rezeda tánccsoport tagjai és a bocskaikerti főszervező