Húsvéti tojásfestés Paptamásiban

Paptamásiban az elmúlt évek hagyományaihoz híven a helyi RMDSZ-szervezet és a kultúrotthon vezetősége nagycsütörtökön közösen rendezett gyerekeknek és felnőtteknek húsvéti tojásfestési délutánt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Húsvétra készülve mind a gyerekek, mind felnőttek izgalommal készülődnek a feltámadás megünneplésére. Az ünnep hetében a lelki készülődés mellett a paptamásiak a  hagyományokra is nagy figyelmet fordítanak. Nagycsütörtökön tojásfestő délutánt szerveztek. Annak ellenére, hogy a gyerekek éppen vakációztak, sok érdeklődő kisdiák vett részt a foglalkozáson. A programon részvevő gyerekeket Ghitea Júlia vallástanárnő és Somogyi Orsolya virágkötő irányította. A hímes tojások készítése során több módszert tanulhattak meg a kicsik, egyebek mellett a szalvétatechnikát, az írott tojás elkészítésének módját. A munka befejeztével a kultúrotthon kertjében a szervezők csokinyuszikat rejtettek el, amelyeket a gyerekeknek kellett megkeresniük.
A megtalált ajándékokkal, a feldíszített tojásokkal és a megszerzett ismeretekkel a gyerekek vidáman tértek haza, hogy otthon újult erővel nekilássanak a hímes tojások készítésének. 

Major Loránt