A szeretet a legerősebb

A Magyarkakucsról elszármazottak találkozóját tizedik alkalommal tartották meg augusztus 5-én. Most is hazatértek az egykori szomszédok, a barátok, a családtagok és a magyarországi testvértelepülés, Kakucs is szép számú küldöttséggel képviseltette magát.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az Árpád-kori templomban a kismarjai Tamás Gergely református lelkipásztor hirdetett igét, amelyben kiemelte: a szeretet a legerősebb, amely Istent és embert, illetve bennünket egymással összeköt, és ez hozta el a kis bihari településre a hazatérőket is. Szilágyi Gyöngyi parókus lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, majd az istenháza kertjében a helybéli fiatalok szolgáltak alkalomhoz illő műsorral. Itt Barabás Imre, a református egyházközség kurátora, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke, majd Biharkeresztes polgármestere, Barabás Ferenc és Pető Csilla parlamenti képviselő szólt a jelenlévőkhöz. A hősök emlékművének megkoszorúzása után a magyarországi testvértelepülésük képviseletében Kendéné Toma Mária köszönte meg a meghívást.
Az ünnepség a lelkészlak udvarán szeretetvendégséggel folytatódott, ahol a nagyváradi Szigligeti Színház két művésze, Molnár Júlia és Kiss Csaba operett- és musical-slágereket énekelt. A gyülekezeti házban kiállítást nyitottak Péter Julianna alkotásaiból, akinek munkáját a Népművészet Mestere-díjjal jutalmazták. A rendezvény végén a Kakucsi Népdalkör és a Borvirág férfikórus énekelt.

Farkas Áron