Előzetes a Hajdúhétből

Számos színes program közül válogathatnak majd a szórakozni vágyók Nagyszalontán szeptember utolsó hetében, szombaton, 22-én kezdődik immár a tizedik Hajdúhét.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Lesz többek között gyermekprogram, komolyzene, egészség- és sportnap, színházi előadás, koncertek, és természetesen az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kolbászfesztivál sem marad el.
Egy kis ízelítő a programból:

Komolyzenei előadás
Folytatódik a barangolás a zene rejtelmes világában A zenén túl… címmel Thurzó Zoltán zongoraművész szervezésében, moderálásával és közreműködésével. A Bihar megyei turné keretében Nagyszalontán a Hajdúhét negyedik napján, szeptember 25-én, kedden 18 órára a Magyar Házban várják mindazokat, akik szeretnének részesei lenni egy színvonalas hangversenynek. Fellép még Bozsódi Beáta (cselló), Oláh Boglárka (hegedű), Székely István (klarinét) és Thurzó Sándor József (mélyhegedű). A belépés ingyenes.

Ki mit tud?!
Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének tehetségkutató versenye az idén sem marad el. A megmérettetés nagyszalontai elődöntőjére a szervezők szeretettel várják a helybeli és a környező településekről érkező tehetségeket, akik szeretnék megmutatni magukat a nagyközönségnek. Jelentkezési határidő: szeptember 26., szerda. A Magyar Ház irodájában várják a jelentkezőket, itt bővebb felvilágosítással is szolgálnak személyesen vagy a 0259/373-220-as telefonszámon. Az elődöntőt szeptember 29-én, szombaton rendezik meg.

Bulvárszínházi komédia
A budapesti Bulvárszínház kiváló művészei áprilisban már nagy sikerrel mutatkoztak be Nagyszalontán a Szerelmes nagykövet című darabbal. A Hajdúhétre a Ki a hunyó? – avagy Bubus című, két felvonásos vígjátékkal érkeznek. A feleség által a férjuránál megtalált szerelmeslevél okozta bonyodalmakon derülhet a közönség, a szereposztás pazar: színpadra lép többek között Harsányi Gábor, Straub Dezső, Csala Zsuzsa, Beleznay Endre, Sáfár Anikó. A szeptember 28-án, pénteken 19 órakor a Zilahy Lajos Művelődési Házban kezdődő előadásra a jegyek 20 lejes áron elővételben megvásárolhatóak a kultúrház irodájában és a Magyar Házban.