Megkezdték a jelöltállítást

Testvériesen megosztozik a Bihar megyei szenátori és képviselői körzeteken jelöltállításkor a Szociál–Liberális Szövetség két vezető ereje.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Ioan Mang, a Szociáldemokrata Párt Bihar megyei szervezetének elnöke, a szövetség megyei társelnöke (képünkön) tudatta a sajtóval, hogy ők az 5-ös, 6-os és 7-es képviselői, illetve a 3-as és 4-es szenátori választókerületben állítanak jelöltet. A nagyobbik testvér, a Nemzeti Liberális Párt kapja az 1-es, 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös vidéki meg a 8-as és 9-es váradi képviselői kerületet, továbbá az 1-es és 2-es szenátori körzetet. Utóbbit a szocdemek elcserélnék a 3-assal abból a logikus megfontolásból, hogy akkor az egyazon körzetekben párhuzamosan kampányoló SZDP-s és NLP-s jelöltek a pártszövetség teljes szavazótáborát meg tudnák szólítani. Erről még nincs döntés, de azt már leszögezték, hogy a hivatalban lévő két szocdem parlamenti képviselő, a váradi Sonia Drăghici és a cséffai Ioan Sorin Roman saját körzetében indulhat a december 9-ére kitűzött választáson, ha ők is úgy akarják. A többi jelöltet a hónap végéig még keresik. Mang azt is elmondta, hogy a helyhatósági voksolás eredménye alapján a pártszövetség 3 szenátori és 6 képviselői hely megszerzésére számít Biharban. A többi mandátumot látatlanban az RMDSZ-nek adta.
A Romániai Szlovákok és Csehek Demokratikus Szövetsége is megnevezte jelöltjét, mégpedig Adrian Miroslav Merkát, aki 2004 óta foglalja el az alsóházban a 18 bejegyzett romániai nemzeti kisebbség reprezentánsainak fenntartott 18 helyből a szlovákoknak járót. A bodonosi illetőségű tanár-igazgató 2007 óta a kisebbségi szervezet elnöke.