Gyúrtak, töltöttek, sütöttek

A nagyszalontai RMDSZ jóvoltából az idei Hajdúhéten immár ötödik alkalommal rendezték meg a kolbász- és pálinkafesztivált.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A rendezvénynek helyt adó Zilahy Lajos Művelődési Ház nagytermében 21 csapat sorakozott fel, és a közel ötórás versenyen igyekezett minél jobb teljesítményt nyújtani, azaz minél ízletesebb kolbászt készíteni.
Darvasi Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket, majd bemutatta a zsűrit. A négy ítész – azaz Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei ügyvezető elnöke, Filep Ferenc lelkész, Szatmári Sándor állatorvos és Bertók Lajos állattenyésztő mérnök – csakúgy, mint az előző években, az idén is árgus szemekkel figyelte és pontozta a kolbászolókat. Figyelembe vették az asztaldíszítést, a tálalást, az ötletességet még a csapat névválasztásában is, a higiéniai előírások betartását, az elkészült kolbász ízét, külalakját. A versenyzők ügyeltek is minden apróságra, hiszen a terembe lépve számos asztalon mesteri dekorációk, édes és sós sütemények, házi bor és pálinka csalogatta a nézelődőket. Aztán nekiláttak a munkának: daráltak, gyúrtak, fűszereztek, töltöttek és sütöttek, s emellett még szavaltak is, verssel és énekkel készültek a megmérettetésre. A jó hangulatot még fokozta Baby Gabi és Sihell Ferry, akik mulatós slágerekkel szórakoztatták a csapatokat és a közönséget.
A zsűritagok közben végigkóstolták a kolbászokat, és arra a döntésre jutottak, hogy a legfinomabbat az idén a néptáncosok Erős Toldi csapata készítette.

Balázs Anita