Egymillió csillag az elesettekért Margittán is

A társadalom peremén élő emberekért, a szegényekért, az öregekért, a betegekért és elesettekért lobogtak november 12-én 18 órától a gyertyák a margittai Árpád-házi Szent Margit római katolikus templom előterében.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az Egymillió csillag nevet viselő mozgalom többéves múltra tekint vissza: 1998-ban Franciaországban indult el, majd rövid idő alatt meghódította az öreg kontinenst. Mottója: „Minden egyes gyertya lángja legyen egy kiáltás az elesettekért”. Évről évre egyre több város kapcsolódik be Európa országaiból a mozgalomba. Románia 2009-ben csatlakozott először, és az idén már az ország 30 városában lobogtak egy időben a gyertyák, közöttük Margittán is.
A margittai akció szervezője a helyi Caritas Catolica volt Kiss Károly ügyintéző irányításával. A fő cél az, hogy felhívják a figyelmet a társadalom peremére szorult emberekre, akik sokszor önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Igen sokan jelentek meg a rendezvényen annak ellenére, hogy az első ilyen alkalom volt. Ott voltak a katolikus és református egyházak helyi reprezentánsai – Májernyik Mihály esperes-kanonok, Kovács Gyula lelkész –, Cseke Attila szenátor, Pocsaly Zoltán polgármester, Bradács Aliz körzeti RMDSZ-elnök, valamint a civil szervezetek képviselői.
Elsőként az esperes mondott beszédet és megszentelte a gyertyákat, majd Kiss Károly ügyintéző, Szabó Dániel igazgatótanácsi tag, a református lelkipásztor és a polgármester szólt az egybegyűltekhez. Adományozni perselybe lehetett, mely után minden támogató meggyújtott egy gyertyát, és elhelyezte a templom előterében.

szefi