„Aranyvadászaton” a tengósok

Véget ért egy csata, a bajnokság alapszakasza, ám az igazi harc csak most kezdődik a román lábteniszbajnokság első helyének megszerzéséért. A címvédő Nagyszalontai Tengo hazai pályán debütál a rájátszásban.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

November 10-én, szombaton 11 órától a hajdúvárosi Talpoş-sportcsarnokban tartják a román lábtenisz-bajnokság rájátszásának első fordulóját. A házigazda a bajnoki címvédő Tengo Sportklub lesz, a résztvevők pedig a trónkövetelő Kolozsvári Victory, valamint a bronzéremért harcba szálló Ploiesti-i CSU és a Kolozsvári Nord-Vest. Ez a négy együttes zárta a legjobban az alapszakaszt, így a Román Lábtenisz Szövetség szabálymódosításának köszönhetően jogot nyert arra, hogy két tornán küzdjön meg az első helyért.
„Elsősorban a sportág fellendítését célozza meg az új szabály. A két tornán nem lesznek unalmas meccsek, hiszen a legjobbak küzdenek, azok a játékosok, akik a román válogatott gerincét alkotják. Számunkra fontos, hogy jól szerepeljünk az első tornán, amelyen saját közönségünk előtt lépünk pályára, annál is inkább, mert a kolozsvári második forduló rendkívül keménynek ígérkezik. Nálunk van a bajnoki serleg, s szeretnénk újabb egy évig megőrizni” – bizakodik id. Soreán László, a szalontai csapat vezetője és edzője.
A hajdúvárosiak számára rossz hír, hogy a két tornán nem számíthatnak a csapat egyik erősségre, Ács Krisztiánra, aki személyes okok miatt hagyott fel ideiglenesen az aktív sportolással. Újra edz viszont Hanyecz Imre, aki erősíteni akarja a Tengót a bajnoki címért folytatott harcban. „Szép lenne az ifjúsági után a felnőtt bajnoki címet is megszerezni az idén. A képlet egyszerű: minden meccset meg kell nyerni, főleg a Victory ellen fontos, hogy győzzünk. Számítunk a szurkolók buzdítására is, hiszen minden egyes pontnak rendkívüli jelentősége lesz, s bízunk benne, hogy előnnyel várhatjuk a második tornát” – véli a szalontai sportvezető, aki az országos szövetség alelnöke is.
A Tengo SK a következő összeállítású csapattal készül a címvédésre: Georgel Bobis (egyéni világ- és Európa-bajnok), Soreán Alex (ifjúsági egyéni világbajnok), ifj. Soreán László, Páljános Zoltán, Hanyecz Imre.
A forduló 11 órakor kezdődik az egyéni versennyel, majd a párosok és a hármasok küzdelmével folytatódik. A siker és a forduló minél színvonalasabb lebonyolítása érdekében a tengósokat a helyi önkormányzat mellett a város több sportegyesülete is segíti. A Bushido SK kickbox-, az Arny Dance és az Infinity klubok tagjai pedig táncbemutatóval szórakoztatják majd a közönséget a mérkőzések között. A belépés ingyenes.

Hajdu Attila