A holnap programját vállalták

A Nagyváradon nemrég felavatott Holnaposok-szoborcsoport előtt tartotta meg kampánynyitóját a Romániai Demokrata Szövetség Bihar megyei szervezete.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A négy szenátor- és kilenc képviselőjelölt a költők bronzba öntött asztaltársasága mellé elrendezett asztaloknál foglaltak helyet, amíg a Fő utca torkolatában elhelyezett kis színpadon elhangzottak a beszédek, az alkalomhoz illő költemények Meleg Vilmos színművész előadásában. Körülöttük a Szövetség helyi, vidéki szervezeteinek reprezentánsai, önkormányzati elöljárók, szimpatizánsok töltötték meg a teret, amint Pető Csilla képviselő fogalmazott: a kultúra, oktatás és irodalom „magyar háromszögét”.
Kiss Sándor megyei RMDSZ elnök azt emelte ki, hogy a jelöltek nem ígéretekkel kampányolnak, ők azt mondják el, amit eddig tettek a közösségért, leszögezte, hogy ő jótáll mindannyiukért. Biró Rozália, Cseke Attila, Pető Csilla, Pásztor Sándor és Szabó Ödön szólt az egybegyűltekhez a választók bizalmát kérve, hogy továbbra is erős képviselete legyen a parlamentben a magyarságnak, Bihar megyének, Nagyváradnak.
Programjuk a bizalom, a biztonság, a jövő programja. A bizalomé egymásban és a hité, hogy a szülőföldön képesek vagyunk alakítani jövőnket, a biztonságé, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az elért eredmények ne csorbuljanak, megmaradjanak a munkahelyek, épített örökségünk, a magyar jövő. A jövő társadalmát pedig a magyar közösséget államalkotó tényezőként elismerő társadalomként tünteti fel a Program a Holnapért. A dokumentumot Meleg Vilmos felolvasta, majd a jelöltek egyenként, a holnaposok bronzasztalához ülve ellátták kézjegyükkel. A rendezvényt a közösen elénekelt Himnusz nyitotta, és a Szózat zárta.

M. Zs.