Honosítás – túl a negyvenezren

Két éve indította el az RMDSZ Bihar megyei szervezete a segítő ügyfélszolgálatát a magyar állampolgárságot igénylők számára. Tavaly december elején elérte a negyvenezret azok száma, akik igénybe vették az ingyenes szolgáltatást.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szabó Ödön, a szövetség megyei ügyvezető elnöke a sajtó nyilvánossága előtt emléklappal és Váradot bemutató kiadványokkal köszöntötte a negyvenezredik kérvényezőt. A nagyváradi Tóth Adalbert nyugdíjas villanyszerelő és neje elmondta, nagyon sokat jelentett számukra az iroda munkatársainak segítőkészsége, és hogy nem kellett fizetniük sem a dokumentumok fordításáért, sem a fotókért.
Megköszönte a munkatársak hozzájárulását Szabó Ödön is, aki hangsúlyozta, hogy a fordítók – Szallós Nándor, Bradács Aliz, Boros József és Szász Dénes – jelképes összegért dolgoznak szabadidejükben a váradi irodában, továbbá Margittán, Nagyszalontán és Érmihályfalván. Ha a fordítási díjat, a fényképek árát beszámítják, személyenként (a munkadíj nélkül) 100 lejes költséget takarítanak meg az egyszerűsített honosítási eljárást igénylőknek. Ez azt jelenti, hogy a tevékenység kezdete óta négymillió lejt, durván egymillió eurót hagytak a Bihar megyei magyarok zsebében.
A kettosallampolgarsag.net honlapon továbbra is megtalálhatók a tudnivalók, a kitöltendő formanyomtatványok és az irodahálózat címe, ahol le lehet adni a papírokat. Az érdekeltek továbbra is bizalommal fordulhatnak a Kárpát-medencében talán leghatékonyabban működő ügyfélszolgálathoz.
M. Zs.