Jótékonysági est a gyermekekért

Az összetartozás, a szeretetteljes segítségnyújtás jegyében Nagyszalonta magyarsága évről évre összefog, és tettekkel is bizonyítja, hogy képes kiállni egy nemes cél érdekében.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Tavaly decemberben már a kilencedik jótékonysági rendezvényét szervezte meg a hajdúvárosi RMDSZ-szervezet a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában élő gyerekek és annak a napközi otthonnak a javára, amely a város nehéz sorsú gyermekeinek a támogatására jött létre.
Az adománygyűjtő est díszvendége Böjte Csaba ferences szerzetes, a Szent Ferenc Alapítvány elnöke volt. Csaba testvér az advent, a karácsonyvárás jegyében tartott ünnepi beszédet, majd a szívmelengető gondolatok után az este főszereplői, a Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekei léptek a színpadra, akik egy ünnepi műsorral mondtak köszönetet támogatóiknak.
A gyerekek kedves előadása után egy különleges díj átadásával folytatódott a rendezvény. Az RMDSZ nagyszalontai szervezete Bánki Erik fideszes európai parlamenti képviselővel közösen 2010-ben megalapította a Bocskai-díjat azzal a szándékkal, hogy a hajdúváros magyarságának munkáját minél inkább előtérbe helyezze, megjutalmazva azokat a nem városvezetői beosztásban lévő személyeket, akik sokat tettek Nagyszalonta városáért. A kitüntetést elsőként a magyar iskola, az Arany János Elméleti Líceum közössége, tavalyelőtt pedig a Toldi néptánccsoport kapta. A megtisztelő kitüntetést 2012-ben Dánielisz Endre helytörténész vehette át.
Az adományest folytatásában a napközis gondozásban részesülő gyermekek is a színpadra léptek egy adventi műsorral, majd az este talán leginkább várt momentuma, a támogatók jóvoltából összegyűlt pénzadomány átadása következett. A Böjte Csaba kezébe adott dobozt nem kevesebb mint 23 ezer eurónak megfelelő összeget rejtett.
A gálaműsor zárásaként a rendezvény sztárvendége, a magyarországi Szekeres Adrien énekesnő lépett a színpadra, aki egy kedves ünnepi koncerttel koronázta meg a jótékonysági estet.

Balázs Anita