Dobogós nagyszalontaiak a sportolimpián

Nagyszalontán rendezték meg az utóbbi napokban az iskolák közötti testnevelési tantárgyverseny megyei szakaszát. A versenyeknek az 1. számú Műszaki Középiskola adott otthont. Február 23-án az asztaliteniszben legügyesebb gimnazisták mérték össze a tudásukat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megyei megmérettetésen Nagyszalonta színeiben az Arany János Elméleti Líceum két tanulója, a XI. A osztályos Kis Nándor és a IX. A osztályos Tóth Mária vettek részt. A magyar iskola diákjai kiváló teljesítményt nyújtottak a versenyen, és kategóriájukban minden ellenfelüket maguk mögé utasították, így a megmérettetés végén jól megérdemelten vehették át a legjobbaknak járó díjakat. Az Arany János Elméleti Líceum ügyes asztaliteniszezői tehát továbbjutottak az országos fordulóba, amelyet április 24–28-án rendeznek meg Kovászna megyében.

Az asztalitenisz olimpiát megelőző napokban a kosárlabda-bajnokság megyei szakasza is Nagyszalontán zajlott. A megmérettetésen részt vett a városi gimnazista lánycsapat (V.–VIII. osztályosok) is. Nagyszalonta kosaras lányai nagyon ügyesen szerepeltek, csaknem minden ellenfelüket maguk mögé utasították, kizárólag a nagyváradi Oltea Doamna Líceum csapata ellen nem tudtak győzelmet aratni, így a megmérettetés végén a második helyen zárták a versenyt.