Kórustalálkozó Érmihályfalván

A több éves hagyományt követve a Nyíló Akác Napok előestéjén az idén is megrendezték a kórusok találkozóját. Idén öt énekkar – Nyírbélteki Népdalkör (Magyarország), Szalacsi Örökzöld Aszszonykórus, Székelyhídi Férfikórus, Margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa, Érmihályfalvi Bartók Béla Városi Kórus – mellett az Érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar tett eleget a meghívásnak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

„Őrségváltással” kezdődött a rendezvény a művelődési házban, mivel nem az évek óta már megszokott Boros József tanár, hanem Veres László Zsolt karnagy köszöntötte elsőként a kórusokat és a közönséget. Az új műsorvezető a köszöntő után köszönetet mondott Boros Józsefnek azért a majdnem két évtizedes áldozatos munkáért, melyet a helyi közösségért kifejt, majd díszoklevelet adott át. A tanár úr csak a műsorvezetésről mondott le, a Bartók Béla Városi Kórust ezután is erősíti jelenlétével. A kórusok tagjai és a közönség hosszas vastapssal és „Szép volt, Józsi!” skandálással búcsúzott. A tanár úr a tőle megszokott frappáns humorú beszéddel mondott köszönetet, és azt kívánta, hogy az új műsorvezető legalább annyi évig vezesse a műsort, mint ő.
A staféta átadása után Kovács Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a számunkra fontos vetélkedő soha ne maradjon el.” Igyekeznek bevonni a helyi fiatalokat is, hogy a magyar dalnak ne vesszen magva – mondta a polgármester. A köszöntők után a résztvevők bemutatták műsorszámaikat, melyek az idén is nagy tetszést arattak. Közben elkészült a jóízű vacsora, melyet finom helyi italokkal fűszereztek. A spontánul kialakuló „összesített népdalkör” szebbnél  szebb nótákat, népdalokat énekelt. A zenét a nagyváradi Szűcs József népi zenekara és a margittaiak állandó zenésze, Tóth Dániel biztosította.