Előválogatás a ,,Mândru-i cântecu-n Bihor” versenyre

Hagyományos Kultúra Megőrzésének és Népszerűsítésének Bihar megyei Központja előválogatást rendez vokál- és hangszeres szólisták részére, a ,,Mândru-i cântecu-n Bihor” versenyre. A XXXVI. Fesztivált május 24-26. között rendezik meg a nagyváradi Bălcescu Parkban.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A május 9-ei előválogatás helyszíne a Francisc Hubic Művészeti Iskola, Moscovei utca 5. szám, a kezdés időpontja 16 óra. Az előválogatásra 15 és 30 év közötti amatőr művészeket várnak. A vokál szólistáknak két művel kell készülniük, egyik egy dojna műfajú darab (dojna, ballada, kolinda, siratóének),a  másik pedig egy bihari népi táncdal.
A hangszeres szólistáknak két népi táncdalt kell előadniuk. A zsűri a hang minősége, a repertoár eredetisége, a népviselet és a színpadi megjelenés alapján fogja elbírálni a jelentkezőket.

Az előválogatással és a versennyel kapcsolatos további információk a Hagyományos Kultúra Megőrzésének és Népszerűsítésének Bihar megyei Központja székházában (Piata 1 Decembrie nr. 12), vagy a 0259/413-922. telefonszámon, illetve e-mailben (centrul.cultural.bihor@gmail.com ) szerezhetők be.