Szavalóversenyt tartottak Réven

Nyolcadjára szervezte meg a Sebes-Körös menti szavalóversenyt a Pro Rév Egyesület és a Révi Műszaki Szakközépiskola. A rendezvényt a Communitas Alapítvány is támogatta.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szombaton délelőtt a révi művelődési ház színpadán gyülekeztek a VIII. Sebes-Körös menti szavalóversenyre benevezett diákok. A résztvevőket Hasas János alpolgármester, a Pro Rév Egyesület elnöke, majd Papp Csaba helyi református lelkipásztor köszöntötte. A zsűrielnöki tisztséget is ellátó fővédnök, Pető Csilla meglepetést is hozott: a Vidám versek versenye országos döntőjének nyertesét. A nagyváradi Guba Áron Máté, Zahu Valéria tanítónő második osztályos tanítványa azzal a szavalatával „ajándékozta meg” a révieket, amellyel az első díjat megnyerte.

A révi megmérettetésen négy korcsoportban álltak a Pető Csilla, Guba Erzsébet és Liuc Aliz tanítónő alkotta zsűri elé a szavalók egy-egy magyar költő szabadon választott versével. A szünetben a szervezők csokis kiflit és üdítőt kínáltak a versenyzőknek és kísérőiknek. Minden résztvevő emléklapot kapott, a legjobbak oklevelet, könyvjutalmat, illetve a Pető Csilla által felajánlott különdíjakat kaptak.

Az I.–II. osztályosok között első helyen Papp Csenge végzett, a második helyet Juhász Koppány, a harmadikat Magyari Ferenc érdemelte ki. Dicséretben részesült Magyari Etelka. A III.–IV. osztályosok kategóriájában a legjobb Létai Júlia lett. A második díjat Szolga Géczi Noéminek, a harmadikat Halász Melisszának ítélte oda a zsűri. Dicséretet kapott Kovács Lídia. Az V.–VI. osztályosok mezőnyében az első helyezést ketten érdemelték ki: Létai Eszter és Pusztai Ferenc, második lett Mihók G. Anett. Ebben a kategóriában dicséretben részesült az élesdi Szotter Zoltán. A legnagyobbak, a VII.–VIII osztályosok versenyében az első helyezést az élesdi gyermekotthonból érkezett Birta Izabellának ítélte oda a zsűri.