Tanévzárók a hajdúvárosban

Véget ért a 2010-2011-es tanév, kiürültek az osztálytermek, elcsendesedtek az óvodák, mielőtt azonban elstartolt volna a hosszú nyári vakáció Nagyszalonta óvodásai és kisiskolásai évzáró ünnepségekkel búcsúztatták a tanévet.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Toldi napközi Tapsifüles csoportjának a kisdiákjai, 18 tagú kis csapat előadásuk első részében az édesanyákat köszöntötték, a műsorban versek, énekek és táncok kaptak helyet, a gyerekek szívhez szóló gondolatokkal köszöntötték életük legfontosabb hölgyeit. A jókívánságok mellett saját készítésű ajándék is járt az édesanyáknak, a megindító perceket pedig még tovább fokozta az óvónénik meglepetése, egy kisfilm az anyukákról és gyermekeikről.
Mozgalmas lakodalmas jelenettel folytatódott a program, a Tapsifüles csoport kisdiákjai a lakodalmi történetben bemutatták a menyasszony-kikérés viszontagságait, az esketés ceremóniáját, természetesen a menyasszonytánc sem hiányzott az előadásból.
A vidám produkció után elérkezett a búcsúzás ideje, hiszen 14 kis óvodás számára ősszel kinyílik az iskola kapuja, ők már egy „új világban” kezdik a 2011-2012-es tanévet.
A kis ballagók versekkel és énekekkel búcsúztak el a társaiktól, az óvónéniktől, a gondtalan napközis évektől, majd az ovistársak mondták el búcsúzó gondolataikat, s adták át a ballagóknak az útravaló batyukat.
Búcsúzóra gyülekeztek a Hófehérke óvoda Katicabogár csoportjának a kisdiákjai is. Hat gyerkőc számára különlegesen fontos volt ez a nap, hiszen ők óvodásként utoljára léptek be „második otthonukba”, utoljára mókáztak együtt ovis társaikkal. Az óvoda udvarán mrendezett tanévzáró ünnepség első perceiben sorra csendültek fel a legszebb magyar gyerekdalok, a Bóbita tánca, a Csiribiri vagy éppen a Se hall, se lát Dömötör dallamaira számos vidám táncot mutattak be a gyerekek, s búcsúztatták azokat az ovisokat, akik ősszel már az iskolában kezdik az új tanévet. A kis ballagók versben és énekben mondtak köszönetet kedves óvó nénijüknek a gondoskodó szeretetért.

Kisiskolások tanévzárója

Az Arany János Főgimnázium I-IV. osztályos kisdiákjai a Zilahy Lajos Művelődési Ház nagyszínpadán búcsúztatták a tanévet. Az iskola magyar tagozatos apróságai táncokkal, mesejelenetekkel, mondókákkal és dalokkal örvendeztették meg szüleiket, hozzátartozóikat, a színes évzáró előadás keretében bemutatták, mi mindent tanultak. A kultúrház nagyszínpadán elsőként a legkisebbek mutatkoztak be. Az I. C osztály tanulói találós kérdésekkel, mondókákkal és aranyos énekekkel örvendeztették meg a jelenlévőket. A legkisebbek után a IV. C osztály diákjai léptek a színpadra, akik egy cha cha cha tánccal forrósították a hangulatot.
A harmadikosok tánca után tengerész tánc következett a II. C osztály kisdiákjainak az előadásában. A matrózruhába bújt apróságok igazi ünnepi hangulatot varázsoltak a terembe. Az ifjú tengerészek után a negyedikesek elképesztő táncának köszönhetően a párizsi Moulin Rouge elevenedett meg a színpadon. A vastapssal jutalmazott kánkánt egy pompom tánc váltotta, majd a tanévzáró ünnepség utolsó táncát a harmadikosok adták elő. A gyerekek a hatalmas népszerűségnek örvendő Mizu című számot dolgozták fel. A Fluor Tomi dalára készült koreográfiában a kisdiákok bemutatták, miként kapcsolódik össze a kicsi lány, a fiú, no és persze a legó III. C módra.
Az ünnepség zárórészében a negyedikesek jóvoltából két mesejelenet bontakozott ki a színpadon. A jelmezes gyerekek először „A széttáncolt cipellők” történetét mutatták be, majd a „Mint sót az ételben” című tanulságos mese derítette mosolyra a közönséget.

Díjazták a legjobbakat

Múlt csütörtök délután hivatalosan is véget ért a 2010-2011-es tanév az Arany János Általános Iskola tanulói számára is.
A tanévzáró ünnepség első perceiben Tornai Melinda igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket és mondta el ünnepi gondolatait, majd a kisiskolások legjobbjai vehették át a jutalmukat. Az iskola elöljárói azokat a gyerekeket díjazták, akik a tantárgyversenyeken, szavalóversenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.
A legkisebbek díjazása után az V-VIII osztályos tanulók kaptak ajándékokat, közöttük számosan dobogós helyezést, érmet, kupát, oklevelet gyűjtöttek be az elmúlt tanévben.
Az ünnepélyes díjkiosztás után Bejan Ioan aligazgató köszöntötte a diáksereget, szülőket és pedagógusokat, majd az Arany János Általános Iskola tanévzáró ünnepsége az osztálytermekben az érdemoklevelek átadásával zárult.

Peter Iskola: számadás

Csütörtök délután a fogyatékossággal élő gyermekek is elbúcsúztak a tanévtől. A Peter Iskola aulájában összegyűlt tanulókat, szülőket és pedagógusokat Tornai Melinda igazgatónő köszöntötte. aki szavaiban a tanévzáró fontosságára hívta fel a figyelmet. „A tanévzáró nem csak egy ünnepélyes esemény, hanem a számadás ideje is, visszatekintünk a mögöttünk álló hónapokra, ünnepeljük az elért sikereket, a tudást. Visszanézve elmondhatjuk, hogy komoly munka van mögöttünk, sokat nevettünk, sírtunk, örültünk és szomorkodtunk, sok mindent csináltunk és éppen ettől volt szép ez a tanév...”
Az igazgatónő ünnepi gondolatai után a gyerekek vették birtokukba a teret, és a jelenlévők kis ízelítőt kaphattak azokból az ismeretekből, amelyeket az elmúlt tanév során sajátítottak el a diákok. Versek, énekek, mondókák váltották egymást, a gyerekek izgatottan léptek szüleik, szeretteik elé és szemmel láthatóan mindenki igyekezett kiválóan szerepelni.