Bemutatkoztak Nagyszalonta képzőművészei

A nagyszalontai RMDSZ szervezésében a napokban rangos kiállítás nyílt az Arany Palota galériájában. A falakon a hajdúváros képzőművészeinek a munkái sorakoznak, portrék, tájképek, csendéletek kaptak helyet a tárlaton, melynek megnyitóján magyarországivendégek is jelen voltak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kiállítás nyitó rendezvényét megtisztelte jelenlétével Németh Szilárd, Csepel város polgármestere, és Borbély Lénárd alpolgármester, akik a honosítási ügyintézéshez szükséges felszerelésekkel megrakodva érkeztek a hajdúvárosba.
A megnyitó első perceiben Darvasi Zoltán, az Arany János Emlékmúzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Deák Árpád nagyváradi képzőművész, tanár méltatta a kiállítás képeit.
A képek technikájukban, stílusukban különböznek egymástól, mégis összefüggő képet alkotnak a jelenkor művészeinek látásmódjából, munkájából.
A tárlatnyitó mondanivalóját Stoica Gábor foglalta keretbe, aki két, gitárkísérettel előadott Kormorán-dalt adott elő.
A rendezvény második része az összetartozás jegyében zajlott. Török László Nagyszalonta polgármestere a művészet fontosságáról beszélt, nyomatékosítva annak fontosságát a mai, rohanó élet mindennapjaiban.
Csepel elöljárója a 2005 decemberi eseményeket idézte fel, beszédében elmondta, szégyen elfordulni azoktól a magyaroktól, akik néhány évtizede még a magyar hon polgárai voltak, s kihangsúlyozta, hogy a kettős állampolgárság megszerzéséhez Csepel városa minden támogatást megad a határon túli magyaroknak. Ennek szellemében a két városvezető együttműködési megállapodást írt alá, majd Németh Szilárd átnyújtott egy számítógépet a nagyszalontai, kettős állampolgársági dokumentumokkal foglalkozó irodának, és oklevéllel díjazta mindazokat, akik az elmúlt fél évben segítették azt a mintegy négyezer magyar embert, aki a magyar állampolgárságért folyamodott.
A találkozó méltó lezárásaként Csepel és Nagyszalonta elöljárói elültették az összetartozás fáját, a hajdúváros első köztéri szobra, a Vasmariska közelében.