Partiumi Néptánctábor lesz Biharfélegyházán

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) közösen a micskei Görböc Néptánccsoporttal idén immár hatodik alkalommal szervezi meg a Partiumi Néptánctábort, melyet augusztus 12 és 16 között rendeznek meg Biharfélegyházán. Az oktatás a művelődési házban lesz majd, a résztvevők pedig a Teleház udvarán fognak sátorozni.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az idén is két csoportban folyik majd az oktatás. A kezdő csoport szatmári táncokat tanulhat Erdei Sándor irányításával, míg a haladó csoport a gyimesi táncokat sajátíthatja el a szegedi Nyerges László vezetésével. A táborban a néptánc mellett lesz még kézműves foglalkozás, esténként pedig táncház is. A megyénkbeli néptáncosokon kívül jelen lesznek Szilágy megyei valamint a magyarországi Kétegyházáról érkező résztvevők is.

A Partiumi Néptánctábor a Communitas Alapítvány, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ frakciója, valamint Biharfélegyháza önkormányzata illetve református egyháza támogatásával valósul meg.

A tábor ünnepélyes megnyitója hétfőn 15 órakor lesz. Jelentkezni és érdeklődni a Görböc Néptánccsoport vezetőjénél, Hodgyai Editnél lehet a 0788/191 807-es telefonszámon.