Köröstárkányi babgulyáskirályok

Első alkalommal rendezett az RMDSZ helyi szervezete babgulyásfőző versenyt Köröstárkányban. A Fekete-Körös partján, a sportpálya mellett hatalmas jegenyék alatt hét csapat ragadott fakanalat, hogy megszerezze a Babgulyás Királya címet.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A verseny reggel kezdődött, s a kora délutáni órákra már mindegyik csapat befejezte a főzést. A versenyszellem átalakult, baráti beszélgetések alakultak ki a részvevők, érdeklődők között. Egy-egy pohár bor, üveg sör mellett a festői szépségű környezetben gyorsan telt az idő. S amíg a zsűri értékelte az étkeket, a csapatok kínálgatták az érdeklődőket a finom gulyásokkal. A csapatok, amelyek a vendéglátó településen kívül Magyarremetéről, Kisnyégerfalváról, Várasfenesről, Belényesújlakról és a magyarországi Békéscsabáról jöttek el kikapcsolódni, megfelelő helyet találhattak a szórakozásra.
A zsűri a Babgulyás Királya címt a belényesújlaki Rezgő néptánccsoport csapatának ítélte, de mindenki kapott oklevelet a részvételért, illetve különböző kategóriákban is értékelték a gulyásokat.
Antal Péter, az RMDSZ tárkányi szervezetének elnöke elmondta, hagyományteremtő szándékkal szervezték a babgulyásfőző-versenyt, hogy a Belényesi-medencében élő magyaroknak legyen alkalmuk Köröstárkányban is összegyűlni.