Ünnepélyes kultúrotthon-avató

A karácsony előtti hétvégén egy álom vált valóra Érbogyoszlón. Sok év után végre elkészültek a helyi kultúrotthon felújításával, s hivatalosan is sort tudtak keríteni az ünnepélyes avatóra.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Vékony Mihály községi polgármester köszöntője után Szabó Ödön parlamenti képviselő beszédében kiemelte, hogy összefogással még a szűkösebb esztendőkben is lehet sikereket elérni. A világi köszöntők után Orosz Márta érbogyoszlói és Dénes Béla albisi lelkipásztor kérte isten áldását a felújított létesítményre, majd Szabó Ödön, Vékony Mihály polgármester, valamint a kivitelező cég vezetője vágta el az avatószalagot. Ezután a jelen lévők megtekintették a modern létesítményt. A helyi iskolások Kun Tünde magyartanárnő vezetésével betlehemes játékot mutattak be.

Karácsonyi bál is volt

Szombat este a bogyoszlóiak egy nagy sikerű karácsonyi bállal is felavatták a kultúrotthont. Nyitásként a község elöljárói és az RMDSZ Bihar megyei szervezetét képviselő Nyakó József érmihályfalvi polgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

A bogyoszlói hagyományokhoz híven a karácsonyi vagy farsangi bálon avatják a helyi RMDSZ-szervezetbe újonnan beiratkozott tagokat. Ezúttal nem kevesebb, mint harminc új tag vehette át tagsági könyvét Oláh Éva alpolgármestertől, míg Nyakó József az RMDSZ jelvényét, a tulipán kitűzőt tűzte fel a ruhájukra. Vékony Mihály polgármester egy-egy szál virággal gratulált az új tagoknak.

Oláh Éva külön üdvözölte a margittai körzeti RMDSZ-szervezet elnökét, Bradács Alízt, és a község nevében egy csokor virággal köszönte meg neki, hogy hivatalos fordítóként a magyar állampolgárságot igénylőknek ingyen és bérmentve hitelesíti az eljáráshoz szükséges fordításokat. Az alpolgármester megköszönte továbbá a bál megszervezéséhez nyújtott segítséget mindenkinek, külön kiemelve az Érmelléki Vadásztársaság szerepét, ennek tagjai lőtték ki a vacsorának való vadakat. Oláh Éva és családja ajándékaként a magyarországi mulatós műfaj kedvelt előadója, a Betli Duó egyórás produkciója szórakoztatta a publikumot, majd reggelig tartott az élőzenés táncmulatság.