Vonzó bibliahét Nagyszalontán

A Református Egyházközség szervezésében, a KOEN Alapítvány támogatásával idén is vakációs bibliahétre várták a kisdiákokat a nagyszalontai Peter Iskolában. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy azon mintegy másfél százan vettek részt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A bibliahét, ahogyan a témája is mutatja, a mozgalmasság jegyében telt. Tornai Melinda igazgatónő, a tábor egyik főszervezője lapunknak elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idei is bővelkedik a kreatív feladatokban, az érdekes játékokban, a gyerekek észrevétlenül sajátítják el az új ismereteket és gazdagodnak lelki táplálékkal.
Az öt napon át tartó foglalkozás minden napján egy-egy téma köré csoportosulnak a tevékenységek, a gyerekek vallástanárok (Tornai Melinda, Fábián Zsuzsa, Patócs Csilla, Cseke Sándor) vezetésével, illetve tanítónénik, óvónénik és az Ifjúsági Keresztyén Egyesület lelkes fiataljainak az irányításával tanulnak.
Az első nap témája a csapatjáték volt, „Állj be te is Isten csapatába!” felkiáltással, Gedeon elhívásának bibliai története kapcsán arról tanultak a gyerekek, miként állhatnak be ők is Isten csapatába. Kedden „Légy kész megismerni a szabályokat” címmel az isteni szabályokkal ismerkedtek, megtanulva. Az irgalmas szamaritánus történetén keresztül a kis táborozók megismerték Isten szabályait, amelyeknek az alapja a szeretet.
A bibliahét harmadik napján Mária és Márta történetén keresztül arról tanultak a gyerekek, miként tudják jól beosztani az erejüket, a tábor negyedik napján pedig Zebedeus fiainak a története szolgált alapjául a „Légy te az első” címmel meghirdetett programnak. A történet segítségével a gyerekek ráébrednek arra, hogy aki első akar lenni, az a szolgálatban kell első legyen, mások támogatásában, megsegítésébe.
A tábor záró napján „Érj te is célba” címszó alatt nem egy bibliai történet, hanem a keresztyén hithősök szolgáltatták a témát. Az egy-egy adott téma köré csoportosuló tevékenységek mellett jutott idő a kézimunkára a közös imára, a tábori dalokra, a játékra és minden olyan tevékenységre amelytől igazán hasznos és szórakoztató egy tábor. S hogy ez a tábor milyen vonzó volt, arra a legjobb bizonyíték, hogy az oktatókkal együtt az idei bibliahétnek több mint 150 résztvevője volt.