Nagyváradon ünnepli az anyanyelv napját az Igen, tessék!

Anyanyelvhasználat: igények és lehetőségek címmel tart konferenciát pénteken az IGEN, TESSÉK! mozgalom. Előad többek között Péntek János nyelvész, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság elnöke is, az esemény fővédnöke Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A február 21-ére, péntekre a Malom (Avântului) utcai Góbé Csárdába meghirdetett tanácskozás 16 órai megnyitóján beszédet mond Szabó Ödön parlamenti képviselő és Bitay Levente, Magyarország kolozsvári vezető konzulja. A kereskedelmi anyanyelvű kiszolgálást és tájékoztatást bátorító Igen, tessék! mozgalom a konferenciát az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából tartja.
Péntek János 16.15-kor kezdődő kiselőadása mellett négy másik értekezésre is sor kerül. 17.45-től bemutatkozik a felvidéki nyelvvédelmi szervezet, a Fontos vagy! mozgalom és a román nyelvű kereskedelmi kiszolgálást szorgalmazó hajdúszoboszlói önkormányzat. Előadást tart továbbá Török László, Nagyszalonta polgármestere, és a résztvevők meghallgathatják az ügyfeleiket anyanyelven fogadó vállalkozásoknak hálózatot építő Igen, tessék! mozgalom beszámolóját is.
Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének, az UNESCO-nak a közgyűlése 1999-ben nyilvánította február 21-ét az anyanyelv nemzetközi napjává.

Az Igen, tessék! mozgalom közleménye