A Bikini és a Kormorán Váradon

Épp idejében zárultak el az égi csapok és sütött ki a nap ahhoz, hogy szombaton este zavartalanul megkezdődhessen a Bikini együttes koncertje a nagyváradi Lotus bevásárlóközpont parkolójában. Utána a Kormorán együttes koncertezett.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A népszerű magyarországi zenekar, a Bikini több ízben lépett már föl Nagyváradon és más, kisebb-nagyobb Bihar megyei településeken. Az énekes, frontember, D. Nagy Lajos és kiváló zenésztársai, Németh Alajos „Lojzi” basszusgitáros, zeneszerző és szövegíró, a Bikini egyedül megmaradt alapítója, Lukács Péter „Peta” szólógitáros, Mihalik Viktor dobos és Makovics Dénes szaxofonos, fuvolás most sem okoztak csalódást rajongóiknak. Elhangzottak a jobbnál jobb Bikini-nóták – Közeli helyeken, A mennyország felé, Szép vagy, Olcsó vigasz, Megüssem vagy ne üssem?, Ki visz majd haza?, Mielőtt végleg elmegyek stb. –, melyeket remek gitár-, szaxofon- és fuvolaszólók fűszereztek. Mielőtt valóban elment volna a Bikini, a ráadásszám előtt Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő köszöntötte a közönséget, és megköszönte a zenészeknek a fellépést. A Bikini egy régi szép slágerükkel búcsúzott a váradiaktól: Adj helyet magad mellett.
Rövid szünet után az etnorockot játszó Kormorán együttes lépett színpadra. A zenekart 1976-ban alapította Koltay Gergely. 2011 elején a zenekar jelentősen átalakult. A jelenlegi tagok: Antoni Arnold (gitár), Fehér Nóra (ének), Gáspár Álmos (hegedű), Karácson Zsolt (dobok), Koltay Gergely (fúvós hangszerek), Szűts István (billentyűs hangszerek), Vadkerti Imre (ének) és Zsoldos Tamás (basszusgitár). Természetesen a repertoárból nem maradhatott ki a Ki szívét osztja szét című daluk. Játszottak Transylmania-szerzeményt is, hiszen jó barátságban vannak a székelyföldi együttes tagjaival. Fehér Nóra szülőföldjéről, a Vajdaságból hozott népdalokkal is megörvendeztette a közönséget. Búcsúzásképp, ráadásként a Kell még egy szó című dalt játszották el, majd a zenekar tagjai és a közönség együtt énekelte el nemzeti imánkat, a Himnuszt, valamint a Székely himnuszt.

Tóth Hajnal