Délutáni muzsika Lehártól Lady Gagáig

Akár táncra is perdülhettek a nagyváradi Fő utcán vasárnap délután korzózók: indulóktól szambáig, változatos dallamokkal szórakoztatta az arra járókat a nagyváradi és a kiskőrösi fúvószenekar a XXIII. Festum Varadinum záró napján.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az Ady-középiskola bejáratához közel, a Holnaposok-szoborcsoport háta mögé állították fel azt a mobil színpadot, amiről a vasárnap délutánban felcsendülő vidám, ritmusos muzsika bezengte a korzót és a Bémer-teret. A nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola és a Bihar megyei önkormányzat rendezvényén a tanintézet fúvós zenekara együtt lépett föl a magyarországi Kiskőrös város fúvós együttesével. Előbbit Deé Róbert rézfúvós tanár, utóbbit Gmózer István vezényelte. Pontosabban mindketten dirigálták mindkét együttest, ugyanis olyan is volt, hogy egyszerre fújtak a színpadon a két együttes tagjai.
A korzón járók-kelők megálltak, közelebb jöttek a színpadhoz, helyet foglaltak a közeli padokon, és mosolyogva hallgatták a klasszikus (például Brahms) meg a modern (Michael Jackson) szerzeményeket a fúvósok előadásában. Nyugdíjasok, tinédzserek és a legapróbbak is élvezték a kellemes délutáni időtöltést. A közel kétszáz fős tömeg egy időre még egy fényképezkedő ifjú párral is kiegészült néhány zeneszám erejéig.