Az égiek is pártolták a Varadinumot

Sikeresnek tartják a Festum Varadinum idei rendezvénysorozatát a szervezők, a változatos és magas színvonalú program megnyerte a váradi magyar közönség tetszését. SZABÓ ÖDÖN programkurátor értékelt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

„Elégedettek lehetünk, színvonalasnak és sokszínűnek tartotta az idei rendezvényt a kuratórium és a közönség is” – összegezte sajtótájékoztatóján Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, akire az idén a XXIII. Festum Varadinum programjainak koordináló szerepe is ráhárult. Az értékeléskor az is kiderült, hogy szükség is van egy ilyen irányító-szervezőre, sőt az is felmerült, hogy a Varadinum Kulturális Alapítvány kuratóriuma legközelebb alakítson külön szervező csapatot, amelynek tagjai minden szükséges előkészítő feladatot ellátnak. Korábban az aktuális váradi alpolgármester vagy a városi tanácsi RMDSZ-frakció vezetője koordinált, de mivel most nincs magyar alpolgármester, a frakcióvezetőt pedig éppen váltották, hát az ügyvezető elnökre maradtak a főszervezői teendők.
Szabó Ödön megjegyezte, hogy az ünnepi hét alatt többször szándékosan tettek azonos vagy nagyon közeli időpontokra érdekes, ám más-más korú vagy érdeklődési körű érdeklődőt megszólító programpontokat, ezzel választásra késztetve a közönséget. Külső jegyeiben is megújult a rendezvény, legjobban az új logó jelképezi ezt a változást. Az égiek is a szervezőkkel voltak, hiszen a különösen szeszélyes és más vidékeken sok kárt okozó időjárás a váradiakhoz kegyes volt, egyetlen szabadtéri rendezvényt sem mosott el az eső, illetve a jégesős napon a szervezők idejekorán gondoskodtak a fedett helyszínről. „Jó ügyek mellé nemcsak az emberek állnak oda, hanem velünk van a jóisten is” – hangoztatta Szabó Ödön.
Nem mulasztotta el megköszönni az együttműködést a történelmi magyar egyházaknak, illetve a szervezésben segítkezőknek a munkáját. Kiemelte a Nagyváradi Magyar Diákszövetség tevékeny részvételét több, nagy közönségsikernek bizonyult rendezvény tető alá hozásában. Hozzátette, jövőre hamarabb hozzáfognak a szervezéshez, hogy az idén magasra tett mércét felülmúlják.