Nagyszalontán a Határon Túra

A Vuelta Sportiroda szervezésében, a 2010-es KorszakVáltó Határon Túra kezdeményezés folytatásaként rendezték meg a Határon Túra 2011 kerékpáros túrát, a nyolc nap alatt Gyimesbükkből Budapestig kerekező fiatalok augusztus 17-én érkeztek Nagyszalontára, ahol ünnepi műsorral köszöntötték őket.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Mielőtt azonban a szoborparkban felállított színpadon megkezdődött volna a műsor, négy budapesti fiatalember elképesztő biciklis freestyle bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. A káprázatos trükköket bemutató kerékpárosokat vastapssal jutalmazta a közönség, hiszen olyan akrobatikus mutatványokkal rukkoltak elő egy többméteres emelvény tetején, mint a biciklis szaltó, az ugratás vagy éppen a kerékpárpörgetés.


A lélegzetelállító produkciók között talán a leglátványosabb az volt, amikor a kerékpárosok tucatnyi fekvő gyermeken ugrattak keresztül, a közönség csodálkozva nézte a bámulatos mutatványokat.


A freestyle bemutató végére a több száz fős mezőny is megérkezett a városba, a túrázók a nagyszalontai Polgármesteri Hivatal előtt kerekeztek végig, majd a szoborparkhoz érve, az ott felállított színpadon kezdődött meg a tiszteletükre szervezett kulturális műsor.


Elsőként a The Colors tánccsoport tehetséges fiataljai kápráztatták el a nézőket, majd a Black Style tánccsoport mutatkozott be egy ritmusos hip-hop produkcióval, utánuk a Toldi néptánccsoport lépett a színpadra, majd a kulturális műsor zárásaként Sztojka Gábor énekes és Gali Teréz énekesnő előadása következett.


A kulturális műsor után a túrázók elfoglalták szálláshelyeiket a Sarkadi úti tornacsarnokban, majd meglátogatták a Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthonát, ahol a gyerkőcök is egy kis műsorral örvendeztették meg őket. A kedves versek és énekek után szalonnasütéssel zárult a nap, majd a pihentető alvás után másnap reggel már tovább is gurultak a túrázók, útban a magyar főváros, Budapest felé, ahová a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án érkeztek meg a Hősök terére, illetve a Parlament elé.