Színvonalas falunap Bélfenyéren

Gyermekprogramokkal és ünnepi szentmisével kezdődött vasárnap a falunap Bélfenyéren. A római katolikus templomban déltől a Hajdú-Bihar megyei Újiráz plébánosa, Dénes Zoltán celebrált misét Kiss Márton helybéli plébános köszöntését követően.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A magyarországi településről mintegy félszázas delegáció járt a dél-bihari településen. Ennek fő oka az volt, hogy a két kistelepülés katolikus közössége testvéregyházi kapcsolatra lépett. Az együttműködésről szóló megállapodást a szentmisét követően írták alá. A két egyházközség közötti kapocs Bunyitay Vince személyisége és munkássága, aki mindkét közösségért sokat tett egy jó évszázada. Jelen volt Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei ügyvezető elnöke és Pető Csilla parlamenti képviselő is.


A bélfenyéri Kolping Család Egyesület szervezésében ismét hangulatos és színvonalas műsor fogadta a kikapcsolódni vágyókat. A gyermekeknek délelőtt a Békéscsabán élő színművész, Tomanek Gábor és csapata (Mészáros Mihály, Nagy Erika, Szőke Pál és Nagy Szilvia színművészek és Bátkai József zeneszerző, karmester) kedveskedett játékos műsorral, majd délután a társulat Te rongyos élet! című műsorát tekinthette meg a nagyérdemű. Nem sokkal dél után a borgácsosfőző verseny zsűrizésére és eredményhirdetésére is sor került. Az első helyezést megosztva érte el a bélfenyéri csapat borsos és egy békéscsabai csapat sertés-vegyes  bográcsosa. Második helyen a tenkeiek csirkeragu levese, harmadikon egy báránypörköltet főző csabaiak végeztek. Délután a sportpályán focibajnokság zajlott, amelyen a szalontai MIDESZ csapata bizonyult a legjobbnak.