Szeretlek, Szalonta! – Vidám tudásfelmérő nyugdíjas módra

A Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetségének tagjai a fenti címmel szerveztek látványos vetélkedőt, melyben a nyugdíjas társak mérték össze tudásukat Nagyszalonta témakörben.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A magyarországi televíziós vetélkedő mintájára megrendezett verseny ötletadója Nagy Irma, a Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetségének elnöke volt, aki jól felkészítette a megmérettetésre társait Nagyszalonta kultúrájából, történelméből és hagyományaiból. Az első alkalommal megrendezett Szeretlek, Szalonta! vetélkedőt megtisztelte jelenlétével Török László polgármester, Mészár Julianna, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum igazgatónője, a verseny lebonyolításában segítséget nyújtott Patócs Júlia, az Arany János Művelődési Egyesület elnöke, Gali Teréz énekesnő, Gál Enikő, aki a pontozásért felelt, és Molnár Fanni, aki az időmérésben segédkezett.
A megmérettetés előtt a két csapat bemutatkozásait hallgathatta meg a közönség. A Tulipán csapat kapitánya Matók Ilona volt, mellette Sipos János, Balog Katalin, Bődi Ilona és Jámbor Magda szálltak harcba a győzelemért; míg a Gyöngyvirág csapatot Bereczki Katalin vezette, csapattársai Bereczki Erzsébet, Gale Erzsébet, Tóth Judit és Lukács Ilona voltak. Gali Teréz énekesnő nyitotta meg a kifejezetten erre az alkalomra írt dalával az eseményt, majd Patócs Júlia, a vetélkedő háziasszonya vette át a szót, aki érdekes próbákat állított össze a versenyzők számára. A szórakoztató, ugyanakkor fontos témákat érintő feladatok között volt felsoroló próba, dalfelismerés, körülírás, vaktérkép, szerencsekerék, hogy csak néhányat említsünk a tucatnyi kreatív feladat közül.
A játék során szemmel láthatóan remekül érezte magát a közönség és a versenyzők is. Utóbbiak igyekeztek tudásuk legjavát nyújtani, a nézők pedig tapssal biztatták kedvenc csapatukat. A jó hangulatú vetélkedő első fordulójában a Gyöngyvirágok győzedelmeskedtek, azonban a verseny itt nem áll meg, ugyanis a szervezők nem titkolt szándéka, hogy legközelebb a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum tanári csapatát hívják ki egy hasonló megmérettetésre. Mészár Julianna igazgatónő a díjátadás során elmondta, hogy örömmel tesznek eleget a felkérésnek.
A rendezvény záró perceiben Török László polgármester gratulált a versenyzőknek és Nagy Irma elnök asszonynak a nagyszerű kezdeményezésért, s felajánlotta, hogy az RMDSZ nagyszalontai tanácsosi csapatával szívesen részt vennének egyszer ők is a vetélkedőben.