Nagyváradról a székesfehérvári Koronázási szertartásjátékra

Egyedülálló helyszínen, a magyar királyok egykori koronázó temploma helyén, Magyarország legnagyobb épített szabadtéri színpadán elevenedik meg Szent László megkoronázásának szakrális ünnepe a nagyváradi Szigligeti Színház és a nagyváradi római katolikus püspökség hathatós közreműködésével.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az augusztus 16–17-i előadásokat a nagyváradiak is megtekinthetik Székesfehérváron, mivel a színház biztosítja 200-200 személy utazását. A jegyek megvásárolhatók a Szigligeti Színház titkárságán 10 és 16 óra között. Jegyárak az utazással együtt: teljes áron 80 lej, az elmúlt évadra érvényes bérlettel rendelkezőknek kedvezményesen 70 lej.
A Koronázási szertartásjáték hanganyagát a Nagyváradi Állami Filharmónia tagjaiból álló együttes játszotta és vette fel. Az első püspököt Dobos Imre színművész alakítja majd. Az előadás székesfehérvári tánckara a Nagyvárad Táncegyüttes tíz táncosával egészül ki. A gyermekkórusban részt vesznek a nagyváradi Szent László-gimnázium kórusának tagjai.
Az együttműködés folytatásaként augusztus 23-án délután Szent László családi napot rendeznek a nagyváradi római katolikus püspöki palota kertjében, amelyen egy liturgikus játékot adnak elő, és meghívták az óriásbábokat is.