Nemzetközi mezőnyben is élen jár a Tengo SK

A lábteniszben elért sikerek után futnetben (a sportág mondhatni ugyanaz, csak az elnevezés és pár szabály változott) is Európa elitjébe tartozik a Nagyszalontai Tengo Sportklub, amely meglepően magabiztosan szerepel az öreg kontinens legjobb klubcsapatait felvonultató Interligában.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A hajdúvárosi együttes idén kapott először részvételi jogot az Interliga nevet viselő bajnokságban, amelyen szlovák, cseh és lengyel ellenfelekkel mérheti össze felkészültségét. A többszörös román bajnok Tengo meglepően jól kezdte a nemzetközi bajnokságot, az első három tornán nem talált legyőzőre.

Elsőre veretlenül
Az első fordulóra Lengyelországban, Lodz városában került sor, és a hajdúvárosiak veretlenül mutatkoztak be. A Kassai DMPK ellen elért 4–4-es döntetlent leszámítva a Tengo SK minden meccsét megnyerte (6–2 a Homonnával, 5–3 a Tőketerebessel és a Nagyrőcével), ezt követően két szlovákiai tornán sikerült veretlennek maradnia a bihari csapatnak. Előbb Homonnán, majd Kassán léptek pályára a tengósok; a mérleg hat győzelem és egy döntetlen.
A lengyelországi tornán Ács Krisztián, ifj. Sorean László, Sorean Alex, Dorian Olteanu, Illyés Gergő és Nagy Darius alkotta a Tengo keretét, majd az első szlovákiai tornán a többszörös lábtenisz-világbajnok, Georgel Bobiş is csatlakozott az együtteshez. A kassai fordulóban két fiatal tehetség, Sorean Alex és Illyés Gergő nem tudott pályára lépni, mert érettségiztek. A csapat edzője id. Sorean László.

Interliga-szabályok
A nemzetközi bajnokság érdekessége, hogy a lábtenisztől eltérően itt két páros, valamint egy egyéni és egy tripla meccsen mérik össze erejüket a csapatok (mindegyikben két játszmáig tart a küzdelem), a végeredményt pedig nem a játék, hanem a játszmaarány határozza meg. Így fordulhat elő, hogy két csapat döntetlenre mérkőzik egymással (4–4), vagy az egyik 8–0-ra bizonyul jobbnak a másiknál. A bajnokság fordulóit havonta szervezik meg, s mindenki mindenkivel játszik oda-visszavágó alapon.

Szalontán is lesz forduló
A következő fordulóra Csehországban kerül sor, Vsetin városában augusztus 23-án, de a hajdúvárosi sportkedvelőknek is alkalmuk nyílik majd betekinteni a ligába. Szeptember 13-án Nagyszalonta ad majd otthont a bajnokság következő fordulójának.
A nemzetközi megmérettetésben eddig a Tengo SK áll a rangsor élén a 11 meccsen szerzett 63 ponttal. A további sorrend: 2. Homonna (56 pont/12 meccs), 3. Kassai DPMK (55/12), 4. Kassai KAC (53/12), 5. Tőketerebes (53/12), 6. Nagyrőce (50/12), 7. Lodz (20/10), 8. Vsetin (18/11).