Bródy-koncert a Nagyváradi Ősz programjában

A közelgő Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat főbb eseményeit ismertette szeptember 3-i sajtótájékoztatóján Ovidiu Mureşan nagyváradi alpolgármester és Mircea Oaie, a polgármesteri hivatal rendezvényszervezési igazgatója.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Nagyváradi Ősz eseménysor október 3-án kezdődik, és október 12-én fejeződik be. A rendezvénysorozat első hétvégéjén, október 3–5. között a Nagyvásár téren (ma December 1 park) zajlanak az események. Lesznek folklórműsorok és könnyűzenei koncertek. A pop- és rockzene kedvelői pedig többek között a Timpuri Noi és a Taxi együttes fellépésének örvendezhetnek.
Október 6–9. között a Nagyvásár téren minden este váradi DJ-k szolgáltatják a zenét. A Nagyváradi Állami Filharmóniában több, érdekesnek ígérkező koncert lesz. Október 6-án, hétfőn az izlandi Mezzoforte dzsesszegyüttes muzsikál. Október 7-én, kedden a népszerű magyarországi művész, Bródy János tart akusztikus koncertet. Október 8-án, szerdán a Pasărea Colibri zenekar koncertezik. A filharmóniabeli koncertek 20 órakor kezdődnek. Október 9-én, csütörtökön a Városi Művelődési Házban (amelyet az alpolgármester bejelentése szerint rövidesen egy váradi művészről fognak elnevezni) Călin Pop mutatja be új, Undeva című albumát. A filharmóniában tartandó koncertekre a belépőjegy kedvezményes, 10-15 lejbe fog kerülni.
Október 10-12. között minden este 19 órától kezdődik a zenei program. Október 10-én, pénteken többek között a temesvári Blazzaj nevű dzsessz-rock együttes játszik, október 11-én, szombaton a budapesti koncertje után Váradon lép föl a Culture Beat. Október 12-én, vasárnap a 3 Sud Est tartja a zárókoncertet.
Újdonság, hogy az idén a Nagyváradi Ősz keretében katonazenei fesztivált is tartanak. A Nagyváradi Ősz költségvetése egyébiránt 100 ezer euró.
A hagyományos borfesztivált, illetve a pálinkafesztivált előbbre hozták az idén, nem a Nagyváradi Ősz során szervezik meg. A pálinkafesztivál szeptember végén lesz, a borfesztivál pedig október 19-én.