A világcirkusz régi és új szereplőkkel

A nagyváradi Szigligeti Színházban javában folynak A világcirkusz című előadás - az elmúlt évad nagy sikert aratott táncos színdarabjának - felújító próbái.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Májusban mutatta be a váradi Szigligeti Színház A világcirkusz című új előadását, a Nagyvárad Táncegyüttes és a Szigligeti Társulat közös produkcióját. Szeptember 13-án, szombaton 19 órától újra ezzel az előadással várják az érdeklődőket a nézőtér soraiba.
Az előadás az I. világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából Juronics Tamás rendezésében került színpadra. A darab dramaturgja Bodolay Géza, aki Nagy Dániel Cirkusz című kisregénye alapján készítette el az előadás szövegkönyvét. A díszletek és jelmezek egy cirkusz világát varázsolják a nézők elé, így születik meg a cirkusz a színházban Ieremiaș Bianca Imeldának, a produkció díszlet- és jelmeztervezőjének ötletei révén. A darab a nézők elé tárja az emberi társadalmat mozgató esztelen eszméket, az emberi kegyetlenséget elfogadni nem tudó Istent, az isteni és ördögi hatalom konfliktusait.
A Szigligeti Színházban jelenleg is folynak az előadás felújító próbái, amelyeken részt vesz a produkció Kossuth-díjas rendezője, Juronics Tamás is. Ő gondoskodik arról, hogy a korábbi szereposztásban történt változtatások gördülékenyen menjenek végbe. Mivel Varga Balázs, a Szigligeti Társulat volt színésze ebben az évadban másutt kezdi meg a munkát, szerepét Hunyadi István veszi át, a Hunyadi által betöltött szerepeket pedig Forgács Zsombor, a Nagyvárad Táncegyüttes táncosa és Szabó Eduárd, a Szigligeti Színház új színművésze játssza. Az új szereposztás szerint tehát William, a bohóc szerepében Hunyadi István, a Főorvos, a Fősorozótiszt és az őr szerepében Szabó Eduárd, Joszif bácsi, az állatszelídítő szerepében pedig Forgács Zsombor lesz látható.
Jegyeket személyesen a jegypénztár szokásos nyitvatartása szerint, keddtől péntekig 11 és17 óra között, on-line pedig a színház weboldalának játékrendjében a Jegyrendelés gombra kattintva lehet vásárolni.
Mindazok tehát, akik lemaradtak a bemutatóról és az eddigi előadásokról, illetve azok, akik már látták, de szeretnék még egyszer megnézni a produkciót, most megtehetik. Szeptember 13-án, pénteken 19 órától vár mindenkit A világcirkusz.