Félegyházán felújítják a községházát

Biharfélegyháza együttműködést kötött Paptamásival, aminek eredményeként több fontos beruházáshoz láttak neki. Már elkezdődött a település összes utcáinak leaszfaltozása 8,3 km hosszan, amire 1,1 milliárd lejt kaptak – tudtuk meg a félegyházi polgármestertől, Kelemen Zoltántól.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Ottjártunkkor éppen a polgármesteri hivatal épületénél szorgoskodtak a mesteremberek. A több száz éves ingatlan 1968-ig községházaként üzemelt, majd a falu elveszítette önálló közigazgatását, Bihardiószeghez csatolták. 2003-as ismételt önállósulását követően ideiglenesen a művelődési házba kényszerült a községi vezetőség, majd 2008-tól tértek vissza a régi épületbe, aminek felújítása most van folyamatban. Az elöljáró elmondása szerint a nagyszabású átalakítás során kívül-belül megújul az épület, ablakot-ajtót cserének. A tetőteret is beépítik, így az eddigi beltér a duplájára növekszik, ami még emberközelibbé, korszerűbbé teszi az ügyintézést. A kivitelező vállalta, hogy az 500 ezer eurós munkálatok első fázisát október végére befejezi, így beköltözhet a hivatal a földszintre.
Jövő júniusáig felépül az idősek otthona is, amire pályázati úton 1,8 millió eurót nyertek. A tervezet szerint az épületegyüttes könnyűszerkezeti elemekből épül fel, és közel harminc idős ember teljes ellátását biztosítaná. Jókora konyharészt alakítanak ki, ugyanis ott főznének a napközis óvodába járó gyerekeknek is, emellett az ifjúsági központ meg a vajdai református egyházközség is igénybe veheti majd a főzőhelyet. A polgármester elmondta, hogy szóbeli megegyezés szerint a helyi református egyház működteti majd az idősotthont, amire igen nagy igény van a térségben.