Mikulás-ünnepség a premontrei öregdiákoknál

Kellemes hangulatban telt a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének Mikulás-ünnepsége, melyet december 4-én tartottak meg a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az ünnepség a Szent László líceum V. A. osztályos diákjainak műsorával kezdődött. A gyermekek saját maguk találták ki produkciójukat, mely verset, éneket és táncot foglalt magában. Osztályfőnökük, Mosoni Erika is elkísérte a gyerkőcöket a fellépésre. Zalder Éva, a tanintézet igazgatónője és Balázs Hajnalka tanárnő szép adventi gondolatokból állított össze egy csokorra valót, ezzel örvendeztették meg a premontrei öregdiákokat.
Vonház Antal, az egyesület titkára megköszönte a szent lászlósok segítségét, hiszen az iskola esztendőről esztendőre otthont ad a civil szervezet rendezvényeinek, nemegyszer a diákok is fellépnek egy-egy esemény alkalmával. Vonház Antal az egyesület elnökének, a jelenleg külföldön lévő Pásztai Ottónak a köszöntőjét is felolvasta.
Zilahi Bertalan a decemberben név-, illetve születésnapjukat ünneplő öregdiáktársakat köszöntötte föl. Tóth L. Ágnes a százéves kalendáriumból olvasott fel érdekességeket a decemberi ünnepkörhöz fűződő hagyományokról, majd egyik saját írása hangzott el.
Az ünnepi találkozó kötetlen beszélgetéssel, nosztalgiázással folytatódott. A szépen megterített asztalokról a finom falatok sem hiányoztak. A családias hangulat ezúttal is hamar kialakult a jól összeszokott, összetartó baráti társaságban.