Széplaki szüreti bál nagy elhatározással

November 15-én tartották meg XI. alkalommal a berettyószéplaki szüreti bált. A magyarországi Mezőkövesd küldöttsége ezúttal is tiszteletét tette.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A színvonalas rendezvény eseményei már délután elkezdődtek, a széplaki táncosok járták az utcákat, és énekkel, tánccal csalogatták az embereket az esti bálra. Meglett a csalogató eredménye, mert estére zsúfolásig megtelt a község művelődési háza. A bált Bagosi Barna alpolgármester nyitotta meg, aki évek óta a rendezvény főszervezője. Sorra színpadra léptek a széplaki néptáncosok – vezetőjük Simon Erika –, a Mezőkövesdi Idősek Néptánccsoportja, a Mezőkövesdi Hagyományőrző Néptánccsoport – vezetőjük Berecz Lászlóné Zsuzsa –, a széplaki Feat Team moderntánc-csoport – vezető koreográfusuk Simon Noémi – és Bodor Edina margittai énekes.
A mezőkövesdiek záró táncában az idősek és a hagyományőrzők egyaránt a színpadon voltak. Mint mindig, most is óriási sikert arattak. A fellépés végén a szervezők ajándékokat adtak át a táncosoknak. Ekkorra időzítették a mezőkövesdiek azt a bejelentésüket, hogy – a polgármesterükkel való egyeztetés után – szeretnék végre a többéves kulturális kapcsolatot hivatalosítani. Kiss Mátyás fafaragó népi iparművész, aki tagja a néptánccsoportnak is, és munkáival támogatta a dólyai közösséget, felkérte Nicolae Tivadart, Berettyószéplak polgármesterét, és annak helyettesét, készítsék el a szükséges iratokat. Az elöljárók pártolták az ötletet, s megígérték, megteszik a szükséges intézkedéseket, és jövő év elején aláírják a testvér-települési kapcsolat jegyzőkönyvét. Az elhatározást a teremben hosszas vastaps üdvözölte.
Nagyszerű volt a hangulat, ételről-italról a szervezők gondoskodtak az igazán jutányos belépődíj fejében. A sztárvendég a magyarországi Pataky Attila volt, s előadásába időnként bevonta a közönséget is. A koncert után a bálozók hajnalig ropták a táncot Boldog Gyula zenéjére. Sikeres rendezvény volt, és nagy előrelépést hozott Berettyószéplak és Mezőkövesd kapcsolatában.