Farsang premontrei öregdiák módra

Kellemes hangulatú családi-baráti összejövetelt tartott a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesülete február 12-én. A farsangi ünnepségen fellépett Meleg Vilmos színművész.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A februári találkozót is a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban szervezték meg az öregdiákok. A családi farsang hozzátartozik a premotrei öregdiákok hagyományos rendezvényeihez. Kitűnő alkalom ez is a baráti beszélgetésekre, nosztalgiázásra, anekdotázásra, az együtt töltött percek kellemessé tételére.
A jelenlévőket Pásztai Ottó, az egyesület elnöke köszöntötte. Mint mondta, sajnálatos módon az influenzajárvány miatt többen nem tudtak eljönni az eseményre. Zilahi Bertalan felköszöntötte a februárban név-, illetve születésnapjukat ünneplő öregdiáktársakat.
A meghívott vendég, Meleg Vilmos színművész humoros versekkel vidámította a résztvevőket. Első és legrégebbi produkciójából, a Csokonai-műsorából (amelyet mintegy 270-szer játszott az évek során) is adott elő részleteket, így Dorottya viselt dolgai sem maradtak ki a farsangi összeállításból.
Ezután többen is kedvet kaptak a viccmeséléshez, adomázáshoz, régi jó történetek fölelevenítéséhez. Kuglis László egyesületi tag jóvoltából pedig egy jókora vájling fánk is „elővarázsolódott”, így aztán senki sem panaszkodhatott, hogy „se fánk  – se fánk.”

Tóth Hajnal