Összefogás szeretetből

A gondoskodó segítségnyújtás jegyében indította útjára évekkel ezelőtt jótékonysági programjait az RMDSZ nagyszalontai szervezete, hogy a hajdúváros lakosaival karöltve segítse a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeket.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Mosolygós Karácsony, a cipősdoboz akció vagy éppen az árva gyermekek támogatása érdekében életre hívott jótékonysági est már hagyományos alkalmak a nagyszalontaiak számára, hogy év végén szeretetüket kimutathassák a körülöttük élő hátrányos helyzetűek iránt. Szívből jött az adakozás a Mosolygós Karácsonyra: a város kisiskolásait Hevesi Imre örvendeztette meg egy vidám Mikulás-napi koncerttel, a diákok pedig belépőként valamilyen tartós élelmiszert – lisztet, olajat, száraztésztát, cukrot, konzerveket stb. – adtak át a szervezőknek, s ők az így összegyűlt csomagokat még karácsony előtt eljuttatták a rászoruló családoknak. A jótékonysági programmal a szervezők a szociális érzékenység fontosságára is igyekeztek felhívni a diákok figyelmét.
Hasonlóan nagy sikert aratott a „cipősdoboz” fantázianevet viselő akció. Az elmúlt esztendők során sok százan kapcsolódtak be a kezdeményezésbe, így volt ez idén is: többtucatnyi – játékot, tanszereket, ajándéktárgyakat rejtő – dobozka érkezett be a nagyszalontai RMDSZ székházába. A szervezet még szenteste előtt eljuttatta ezeket a hátrányos helyzetű gyermekeknek.
Kiemelkedő helyet foglal el a karitatív rendezvények sorában az árva gyermekek javára megrendezett jótékonysági est. A Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt működő nagyszalontai gyermekotthonban ma már száznál is több gyermek nevelkedik. A helybeli vállalkozók és önzetlen segítők jóvoltából 2014 decemberében 124 600 lej gyűlt össze számukra.