Margittán is segítenek

A margittai RMDSZ teljes körű segítségnyújtást vállalt a honosítást igénylőknek. A szervezet székházában (Calea Republicii 2.) fogadják az ügyfeleket hétfőn, szerdán és pénteken 10–15 óra között. Fogadónapokon négy ügyintézővel dolgoznak, hogy minél többen és minél hamarabb elkészíthessék a dossziéjukat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kérelmezők helyben megkapják a szükséges űrlapokat és útbaigazítást szóban és írásban egyaránt. Helyben elkészítik a fényképeket – szerdán 10 -15 óra között - és a szükséges fordításokat is, igen rövid határidőre. Minden szolgáltatás és segítségnyújtás díjmentes. A cél az, hogy mindenki ingyen visszakaphassa azt, amit tőle, vagy felmenőitől határrevízióval elvettek.
A segítséggel az ügyfelek időt és pénzt takarítanak meg, ami manapság nem elhanyagolható szempont. Bárki betérhet a székházba, attól függetlenül, hogy az RMDSZ tagja, vagy sem. Most nem csak a tagságot, de az egész magyarságot segíteni akarják, nyilatkozták az irodavezetők. Fogadónapokon mindig telt ház van, az egész székházat erre a célra alakították át.
Az egyik teremben az űrlapok kitöltésének módját magyarázták el, a másikban készültek a fénymásolatok és fordítások, melyeket hivatalos fordító ellenőriz és lát el kézjegyével, pecsétjével, a harmadik helységet pedig fotóstúdióvá alakították át, ahol a képeket az ügyfél kevesebb mint tíz perc alatt kézbe veheti. A nyomtatáshoz szükséges infrastruktúrát a megyei RMDSZ szervezet biztosította.
A kész iratcsomagot az ügyintézők még egyszer átnézik, szükség esetén az ügyféllel kijavíttatják. Ezzel felesleges utazástól és pénzköltéstől kímélik meg ügyfeleiket. Az iroda működése óta senki nem került kellemetlen helyzetbe hibásan összeállított iratcsomag miatt. Az RMDSZ helyi vezetői úgy döntöttek, hogy szükség esetén növelik az ügyintézők létszámát. Ez esetben a tanácsosok fognak besegíteni a munkába.