Szüreti bálok megyeszerte

A mezőtelegdi RMDSZ-körzet szervezésében immár 18. alkalommal tartottak szüreti mulatságot a községközpontban. Monospetriben a Német Demokrata Fórum szervezte meg a tizenharmadik szüreti bált.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

 A hagyományokhoz híven a hívogatók ebben az évben is végigjárták a szomszédos falvakat. A lovon és szekéren végigvonuló nyolc táncospár Mezőtelegden, Pusztaújlakon, Örvénden, Mezőtelkiben és Pósalakán ropta a kedvcsináló népi táncokat. A koreográfiát Baki Rudolf tanította be, de besegített Ilarion Cărăşel is. A bálon a Trim együttes gondoskodott a talpalávalóról. A közel háromszáz résztvevő hajnalig mulatott. 

A fellépő táncos lányok és fiúk nélkül nem lett volna ekkora sikere a rendezvénynek, állítja Erdey Zsolt körzeti RMDSZ-elnök. Köszönet illeti a párosokat: Bede Levente–Hadadi Anita, Jakab Nándor–Ştef Dana, Griger Norbert–Fazekas Andrea, Szilágyi Károly–Lupuc Brigitta, Bede Norbert–Deberczeni Izabella, Popa Cristian–Kis Edit, Toró Tibor–Varga Melinda és András Sándor–Ghitea Klaudia.
Múlt vasárnap a párok ismét hívogatni indultak, ezúttal Mezőtelki volt a szüreti bál színhelye. Este a kultúrházban Kiss Géza és együttese várta a mulatni vágyókat.
Monospetriben a Német Demokrata Fórum rendezte meg a múlt hét végén a XIII. Traubenfestet, vagyis szüreti mulatságot. Szinte a falu egész lakossága részt vett a hagyományőrző fesztiválon, származástól, nemzetiségtől függetlenül. A fórum helyi székházától népviseletbe öltözve vonultak a részvevők a katolikus templomig, ahol kétnyelvű misét tartottak Szűcs Attila diószegi plébános főcelebrálásával, ez egyben a diákok évadnyitó szentmiséje is volt. A ceremónia végén a templom előtt a táncosok a hagyományos utcatánccal hívogatták a nézőket a délutáni kultúrműsorra a szabadtéri színpadhoz.