A tánc ünnepe a nagyváradi Szigligeti Színházban

Első alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház az Infinite Dance Festival elnevezésű tánc- és összművészeti fesztivált. A május 19-24. között megrendezésre kerülő eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai kulturális érdeklődésben elhanyagolt tánc- és mozgásművészet lehetőségeire és műfaji sokszínűségére.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Sokszínű, mozgalmas és exkluzív – ezekkel a kulcsszavakkal jellemezhető az Infinite Dance Festival első kiadása, melynek programjában néptánc, balett, valamint kortárs műfajok egyaránt helyet kapnak. A feszitvál hat napja alatt a Szigligeti Színház a Kárpát-medence olyan jelentős műhelyeit látja vendégül, mint a Magyar Állami Népi Együttes, a temesvári Csíky  Gergely Állami Magyar Színház, a Miskolci Balett, a kolozsvári GroundFloor Group, a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház, az András Lóránt Társulat, valamint a Szegedi Kortárs Balett.
A fellépő hivatásos táncegyüttesek mellett a táncművészeti főiskolák és a helyi amatőr mozgalmak is megmutatkozási lehetőséget kapnak, a szervezők pedig olyan eseményekkel készülnek, amelyekkel a város lakosságát is be tudják vonni az ünneplésbe. A nagyszínpadi és stúdiótermi előadások mellett így workshopok, utcai megmozdulások, koncertek várják az érdeklődőket.
Jegyek a színház jegypénztárában, továbbá online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Az Infinite Dance Festival ideje alatt a színházi pénztár minden nap 11-19 óra között várja a jegyvásárlókat.További információk és a részletes program a fesztivál honlapján, az idf.szigligeti.ro címen található. Fő partnerek: Bihar Megyei Tanács, NKA, Constructorul Sălard.  Az esemény kiemelt támogatói: Kultúrpart, Moszkva Kávéház.

Az Infinite Dance Festival előadásainak programja:

Május 19.,  kedd

19 óra, Szigligeti Színház terme  
Magyar Állami Népi Együttes: Szarvasének

21 óra, Szigligeti Stúdió  
Csiky Gergely Állami Magyar Színház: 7/7

Május 20.,  szerda

11 és 14 óra, Szigligeti Színház terme  
Miskolci Balett: Hamupipőke

19 óra, Szigligeti Stúdió  
GroundFloor Group: Parallel

Május 21.,  csütörtök

19 óra, Szigligeti Színház terme  
Győri Balett: Generációk

Május 22.,  péntek

19 óra, Szigligeti Színház terme  
Közép-Európa Táncszínház: Horda


20.30 óra, Szigligeti Stúdió  
András Lóránt Társulat: A lecke


Május 23.,  szombat

19 óra, Szigligeti Színház terme  
Főiskolák gálája

Május 24.,  vasárnap

19 óra, Szigligeti Színház terme  
Szegedi Kortárs Balett: Stabat Mater; Tavaszi áldozat