Érszőllősiek kérelmei Létavértesen

Beke László, Érszőllős polgármestere nagyon jó, mondhatni baráti kapcsolatokat ápol Menyhárt Károllyal, Létavértes város polgármesterével. Ezért célszerűnek tartották ott beadni a honosítási kérelmeket. Az igénylőket a Biharország munkatársa is elkísérte.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Mint Bihar megye minden településén, Érszőllősön is ingyenes a segítségnyújtás, a fordítás és a fényképek elkészítése is. A polgármesteri hivatalban meghatározott program szerint fogadják az ügyfeleket. A napokban készült el az első tíz iratcsomó, s a polgármester és Ziscu Éva szociális felügyelő, – aki a tanácsadás, a fordítás mellett a fényképeket is elkészíti – úgy döntött, elkíséri az első igénylőket Létavértesre. Az időpontot a polgármester egyeztette és a szállításról is ő gondoskodott.
Czifráné Dezső Angéla anyakönyvvezető személyesen fogadta a csoportot, melyek között idősek és fiatalok egyaránt voltak. Két személy már a hetvenedik életévét is meghaladta, de úgy érezték, életük részévé kell váljon a magyar állampolgárság. Voltak olyan fiatalok is a csoportban, akik jelenleg Írországban dolgoznak, de hazajöttek, hogy az elsők között nyújtsák be a kérelmet.
Létavértesen szívélyesen fogadták az igénylőket és alig két óra leforgása alatt mind a tíz kérvény átvételre került. Ez azért sikerült, mert valamennyi hibátlanul volt kitöltve. Az érszőllősi RMDSZ továbbra is segítséget nyújt minden szinten, még az időpontok foglalásában is, de az utazási költséget az egyén kell fizesse. Szerencsére ez nem nagy összeg, mivel Létavértes aránylag közel van.