Otthon maradt a vándorkupa

Május 23-án rendezték meg hatodjára Monospetriben a nemzetközi sakkversenyt. Az esemény az évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre több versenyzőt vonz határon innenről és túlról egyaránt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Idén 93-an jelentkeztek a megmérettetésre, melynek a Monospetri Kulturális Központ adott helyet. Érkeztek versenyzők az anyaországból – 30 fő –, valamint Érszőlősről, Székelyhídról, Margittáról, Nagyváradról, Máramarosszigetről, Szatmárnémetiből és Tasnádról. Fő szervezője a margittai Partyum Sportklub elnöke, Jakab Zsolt volt.
Három csoportban versenyeztek a sakkozók: az A csoportban (1850 Élő-pont feletti játékosok) 11 versenyző, a B csoportban (1850 Élő-pont alatti játékosok) 44, a C csoportban (14 év alatti gyerekek) pedig 37 versenyző indult. A 9 fordulós, 2x15 perces időbeosztású verseny svájci rendszerben zajlott. Főbírája Dombi Rudolf máramarosszigeti, segítője Pál Zoltán szatmárnémeti bíró volt.
A csapatversenyt, akárcsak tavaly, idén is Monospetri nyerte, így a vándorkupa otthon maradt. Az eseményen jelen volt Barcui Barna polgármester is, és elismerését fejezte ki a versenyzőknek, illetve köszönetet mondott a szervezőknek, akik finom ebédről is gondoskodtak a résztvevők számára.

Eredmények
A csoport
1. Levay Sorin (Szatmárnémeti), 2. Borsavölgyi Tamás, 3. Koncy István (utóbbi kettő Magyarországról).

B csoport
Felnőtt egyéni:
1. Jakab Benjámin 2. Jakab Zsolt (mindkettő Monospetri) 3. Alin Angheluş (Szatmárnémeti);
Ifjúsági egyéni: 1. Alin Angheluş 2. Paul Şerban Iancu (Nagyvárad) 3. Lorela Daniela Ardelean (Szatmárnémeti);
Felnőtt csapat: 1. Monospetri (Jakab Kincső, Jakab Benjámin, Jakab Zsolt, Pintér István), 2. Szatmárnémeti Sportiskola, 3. Nagyvárad;
Különdíjak: legfiatalabb játékos: Luca Petrescu – 6 éves (Székelyhíd), legjobb senior: Veres János (Székelyhíd), legjobb női versenyző: Jakab Kincső (Monospetri), legjobb 1700 Élő-pont alatti: Alex Palii (Nagyvárad), legjobb amatőr: Gere Tamás (Nagyvárad).

C csoport
8 év alattiak:
1 Alexandru Angheluş, 2. Héjja Ádám Péter (mindketten Szatmárnémeti), 3. Katona Péter (Tasnád);
10 év alattiak: 1. Matei Dragoş (Szatmárnémeti), 2. Szabára Dávid (Debrecen), 3. Cezar Miron (Szatmárnémeti);
12 év alattiak: 1. Patricia Rit (Szatmárnémeti), 2. Szegecs Lóránd 3. Péli Zsombor (mindkettő Székelyhíd);
14 év alattiak: 1. Eli Madian Puşcaș (Nagyvárad), 2. Illyés Tamás (Érszőlős), 3.Nagy Mihály (Tetétlen).