Értarcsán személygépkocsi-parkoló épült

A kispályázatos Leader-program hasznos beruházásokra adott lehetőséget sok önkormányzatnak. Értarcsán a hivatali ügyintézést megkönnyítendő, autóparkolót építtettek a községháza szomszédságába.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A vidéki önkormányzatok többsége területrendezési-karbantartási célzattal kisgépeket, munkaeszközöket vásárolt a Leader-program keretében leadott pályázatokkal megnyert pénzekből. Értarcsán parkolót terveztek és építtettek meg az elöljárók. Már a látvány is a rendezettséget sugallja: a községháza közelében az út menti eddigi kátyúk mostanra eltűntek, helyette aszfaltozott, felfestett parkoló áll a gépjármű-tulajdonosok rendelkezésére.
A munkát nehezítette, hogy a parkoló hosszában vízelvezető árok helyezkedik el, amit statikai megerősítést követően beton-aszfaltréteggel borítottak. Egy méter mélységű, kétrétegű kavicsos alapra terítették az aszfaltot.
Látva az elkészült térséget, immár örül Bordás Károly polgármester, de az idáig vezető ügyintézés igencsak hosszadalmas volt. Ugyanazokat a procedúrákat kellett végigjárniuk, mint egy nagyberuházás esetén, beleérte a közbeszerzési eljárást is. A pályázat utófinanszírozott, húszezer eurót a Leader visszatérít az összköltségből, amihez tízezer euróval az önkormányzat járult hozzá.
Az augusztus elejére elkészült beruházás egyszerre 23 személygépkocsi fogadására alkalmas. És ami igen fontos, jegyzi meg a polgármester, hogy az ő parkolójuk nem fizetős, mint ahogyan sok helyen szokás. Már csak azért sem, mert nem pénzszerzés okán döntöttek a parkoló megépítése mellett, sokkal inkább a civilizált ügyfélfogadás, a település arculatának javítása vezérelte őket.